εκανα εμετο και εβγαλα αιμα | αν το αγχος επιδεινωνει την β12 | τσιμπουρι σε σκυλο | ανδρικα οργανα

Η απόσταση επηρεάζει την αποδοχή ενός νεφρικού μοσχεύματοςΟταν νεφροί που πρόκειται να μεταμοσχευτούν, μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις, πιθανόν να απορρίπτονται πιο εύκολα από τους δέκτες, σε σχέση με τους νεφρούς που μεταμοσχεύονται σε ασθενείς στην ίδια περιοχή με το δότη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού The New England Journal of Medicine.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ, μελέτησαν 5.000 ζεύγη νεφρών, από τα οποία το ένα δόθηκε για μεταμόσχευση στην ίδια περιοχή με το δότη και το άλλο χρειάστηκε να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή για μεταμόσχευση.

Συγκρίνοντας τα ποσοστά απόρριψης του μοσχεύματος μέσα στον πρώτο χρόνο, μεταξύ των νεφρών που χρειάστηκε να μεταφερθούν και των νεφρών που μεταμοσχεύθηκαν στην ίδια περιοχή με το δότη, βρέθηκε ότι οι νεφροί που χρειάστηκε να ταξιδέψουν, παρουσίασαν 20% μεγαλύτερη πιθανότητα απόρριψης.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο χρόνος που διατηρείται το μόσχευμα, εκτός σώματος, μέχρι να γίνει η μεταμόσχευση είναι πολύ σημαντικός.

Υπάρχουν κάποιες πρωτεΐνες των οποίων η έκφραση αυξάνει κατά τη μεταφορά του μοσχεύματος, με αποτέλεσμα να το καθιστούν λιγότερο συμβατό, αυξάνοντας έτσι τη πιθανότητα απόρριψης από τον οργανισμό του δέκτη.

Το πρόβλημα με τη μεταφορά οργάνων για μεταμόσχευση θα μπορούσε να λυθεί εάν αυξάνονταν οι δότες, ώστε να μη χρειάζονται οι συνεχείς μεταφορές οργάνων για την κάλυψη των αναγκών για μοσχεύματα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.