ηπατιτιδα | ποιες ειναι οι κατηγοριες των πλευρων του θωρακα | διαφραγμα θωρακα

Η προγεστερόνη δε θεραπεύει το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομοΗ λήψη προγεστερόνης δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που παρουσιάζουν οι γυναίκες πριν από την εμμηνορρυσία, συμπτώματα που αποτελούν το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Τα αποτελέσματα της μελέτης προέκυψαν από την ανασκόπηση 14 ερευνών για τη δράση της προγεστερόνης σε περισσότερες από 900 γυναίκες που παρουσίαζαν προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι θεραπείες με προγεστερόνη, σε μορφή δισκίου ή υπόθετου, δεν αποδείχθηκαν να είναι περισσότερο αποτελεσματικές σε σχέση με τα εικονικά φάρμακα (placebo) που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να βελτιώσουν τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, που περιλαμβάνουν κατάθλιψη, κοιλιακό πόνο, εξάντληση και πονοκέφαλο.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη δράση των ουσιών αυτών στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου", τόνισε μία από τις συγγραφείς της έρευνας, η Δρ. Katrina Wyatt από το πανεπιστήμιο Keele University, στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χρήση της προγεστερόνης για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, έχει βασιστεί στην υπόθεση ότι έλλειψη της ορμόνης προκαλεί τα συμπτώματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.