οταν ειμαι ορθια αυξανεται η πιεση | φλεγμονη του εντερου | διογκωμενη παρωτιτιδα | polipodas

Προσοχή στις αντιασφυξιογόνες μάσκεςΑνακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους αγοραστές αντιασφυξιογόνων μασκών ότι η μη σωστή χρήση τους τις καθιστά αναποτελεσματικές ή ακόμα και επικίνδυνες, εξέδωσε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Βιολογικών Οπλων (OPCW).

Η ανακοίνωση εξεδόθη με αφορμή την κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων τους σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς οι φήμες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό κτύπημα με βιολογικά ή χημικά όπλα, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία μεταξύ των πολιτών.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του OPCW, κ. Brian Davey, οι μάσκες αυτές πρέπει να χρησιμοποιούνται στον κατάλληλο χρόνο και να τηρούνται με ακρίβεια οι οδηγίες χρήσης τους, αλλιώς δεν προσφέρουν καμία προστασία.

Καθώς οι αγοραστές δεν έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, επισημαίνει ο κ. Davey, κινδυνεύουν ακόμα και με ασφυξία, καθώς δεν ξέρουν πως να τις φορέσουν, ενώ σε περίπτωση που θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τους προφυλάξουν.

Εκτός του ότι η σωστή τοποθέτηση τους έχει καθοριστική σημασία, πολύ κόσμος δεν γνωρίζει ότι τα προστατευτικά φίλτρα που διαθέτουν, χάνουν με τον καιρό την αποτελεσματικότητα τους, και ότι δεν προστατεύουν από κάθε είδους έκθεση σε επικίνδυνα υλικά ή μικροοργανισμούς.

Επιπλέον τα διάφορα μέρη της αντιασφυξιογόνου μάσκας πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την σωστή λειτουργία τους και να αντικαθίστανται όσα έχουν χάσει την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Τέλος οι αντιασφυξιογόνες μάσκες προστατεύουν μόνο από τα υλικά τα οποία εισπνέονται και όχι από αυτά που μπορούν να προσβάλουν τον οργανισμό διαμέσου του δέρματος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.