εγχειρηση πολυποδα στομαχου με λειζερ | λαβύρινθος ωτος | αναλυσης καθε ποτε πρεπει να κανουμε

Αναίμακτες τεχνικές αντί για νυστέριΑναίμακτες τεχνικές με μικροσκοπικά στεντ ή πομπούς υπερήχων μπορούν να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα στα χοληφόρα αγγεία, τον οισοφάγο, το παχύ έντερο και το πάγκρεας, όπως τονίστηκε από ειδικούς επιστήμονες κατά την τέταρτη ημέρα του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα υπό την προεδρία του καθηγητού παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Ε. Τσιάνου.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση της συχνότητας του καρκίνου του οισοφάγου, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του στομάχου, αντίθετα, έχει σημειώσει αισθητή μείωση λόγω της συντήρησης των τροφών με την ψύξη και της αποφυγής των παστών και καπνιστών, γεγονός που οδηγεί σε μείωση των καρκινογόνων περιβαλλοντικών παραγόντων.

Σήμερα νέες μέθοδοι εφαρμόζονται με ειδικά ενδοσκόπια, τα οποία επιτρέπουν στους γιατρούς να διερευνούν με μεγάλη αξιοπιστία το εσωτερικό των συγκεκριμένων οργάνων και να παρεμβαίνουν άμεσα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενδοσκοπική υπερηχοτομογραφία, μια νέα απεικονιστική μέθοδο, η οποία συνδυάζει την ενδοσκόπηση με τους υπέρηχους, τόσο στη διάγνωση, όσο και στις επεμβατικές τεχνικές σε νοσήματα του πεπτικού σωλήνα και των παρακείμενων οργάνων.

Η μέθοδος βοηθά πολύ στην πρώιμη διάγνωση, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας στην επιβίωση και τη θεραπεία του ασθενούς, καθώς και στη σταδιοποίηση του καρκίνου, που βοηθά παράλληλα στη σωστή χειρουργική αντιμετώπιση.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι εισηγήσεις για τους ψυχολογικούς παράγοντες στις παθήσεις του πεπτικού σωλήνα. Όπως επισημάνθηκε, σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών με γαστρεντερολογικά προβλήματα παρατηρούνται έντονα συμπτώματα ψυχιατρικής φύσεως. Ως εκ τούτου η συμβολή του ψυχιάτρου φαίνεται να βοηθά το γαστρεντερολόγο στο θεραπευτικό χειρισμό του ασθενούς και στην ορθή χρησιμοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.