φαγουρα στο σωμα | τι σημαινει τενεισμος | sieladenitida | αφθες μεσα στο στομα | αρρωστιες γατας | σκωληκοειδίτιδα

Οι άσχημες σκέψεις επηρεάζουν την απόδοση των αθλητώνΟι πολλές αρνητικές σκέψεις μπορεί να συμβάλλουν στην μειωμένη απόδοση των αθλητών και να επηρεάσουν την συμπεριφορά τους την ημέρα του αγώνα σύμφωνα με έρευνα ψυχολόγων του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, η οποία δημοσιεύευται στο περιοδικό Journal of Sport and Exercise Psychology.

Οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση στην απόδοση αθλητών του golf οι οποίοι φανταζόντουσαν ότι έκαναν προσπάθειες που ήταν αποτυχημένες. Οπως διαπίστωσαν κατά την διάρκεια του αγώνα οι αθλητές αυτοί είχαν μειωμένη απόδοση σε σχέση με αθλητές οι οποίοι δεν έκαναν παρόμοιες σκέψεις.

Σε αθλητές οι οποίοι μετείχαν στο πείραμα και φανταζόντουσαν ότι έκαναν πετυχημένες προσπάθειες δεν διαπιστώθηκε από την άλλη μεριά κάποια βελτίωση στην απόδοσή τους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας δρ. Sian L. Beilock οι θετικές ή αρνητικές σκέψεις πριν από έναν αγώνα αποτελούν μια σημαντική παράμετρο την οποία οι αθλητές θα πρέπει να μάθουν να ελέγχουν, καθώς μπορεί να αποβεί καθοριστική για την απόδοση τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.