καρδιά έκτακτες | τι ειναι τα αυτοανοσα | ανοιχτο γυναικειο οργανο | 9 μηνων δεν καθεται | πονοι στο στομαχι

Οι αντικαταθλιπτικές ιδιότητες της σωματικής άσκησηςΜία χημική ουσία η οποία παράγεται κατά την άσκηση είναι πολύ πιθανόν να εξηγεί το γιατί η σωματική άσκηση έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Journal of Sports Medicine.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Nottingham Trent, στη Μεγάλη Βρετανία, υποστηρίζουν ότι φαινυλεθυλαμίνη, μία χημική ουσία που παράγει ο οργανισμός πιθανόν να σχετίζεται με την ψυχολογική διάθεση.

Αυτό που οδήγησε τους επιστήμονες να μελετήσουν τη συγκεκριμένη ουσία είναι το ό,τι η φαινυλεθυλαμίνη αλλά και το παράγωγό της, το φαινυλακετικό οξύ, βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλή συγκέντρωση στα άτομα με κατάθλιψη ενώ μετά την άσκηση βρέθηκε ότι η συγκέντρωσή τους αυξάνεται κατά 77%.

Στην έρευνα πήραν μέρος 20 υγιείς άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια, οι οποίοι έκαναν συστηματική σωματική άσκηση (αερόβια και αναερόβια), περίπου τέσσερις ώρες εβδομαδιαίως.

Πριν την έναρξη της έρευνας τα άτομα που συμμετείχαν δεν ασκήθηκαν για μία ημέρα και η συγκέντρωση του φαινυλακετικού οξέος μετρήθηκε με ένα τεστ ούρων.

Την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες στην έρευνα ασκήθηκαν σε διάδρομο για μισή ώρα και τα επίπεδα του φαινυλακετικού οξέος στα ούρα αυξήθηκαν στα 18 από τα 20 άτομα, σε ποσοστό από 14 μέχρι και 572%.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.