αυστραλιανο αντιγονο | γενετικα τροποποιημενα τροφιμα | ασθενεια crooune | ανατομια αυτιου

Οι επανορθωτικές ιδιότητες των νεύρωνΕρευνες σε ποντίκια με βλάβες στο νωτιαίο μυελό έδειξαν ότι μετά από μερικές εβδομάδες, παρουσιάζουν βελτίωση των κινητικών τους λειτουργιών λόγω υπερτροφίας των νεύρων που δεν έχουν πληγεί. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν αμερικανοί επιστήμονες σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "Proceedings" της αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η κατανόηση του φαινομένου αυτού επιτρέπει την ανάπτυξη μεθόδων για την επιτάχυνση της ανάκτησης των κινήσεων, εκτιμά o δρ Μαρκ Τισζίνσκι, επικεφαλής των ερευνών.

Για τη διεξαγωγή της μελέτης αυτής, οι ερευνητές έκοψαν το 97% των νευρικών συνδέσεων από το εξωτερικό μέρος των μπροστινών ποδιών των ποντικών.

Παρά την απώλεια αυτή, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο παρατήρησαν ότι τα ποντίκια ξαναβρήκαν σταδιακά την κίνησή τους και, μετά από πέντε εβδομάδες μπορούσαν να κινούνται κανονικά .

Η νεκροψία στα τρωκτικά έδειξε ότι το 3% των νευρικών καταλήξεων που έμειναν ανέπαφες είχαν δημιουργήσει νέες συνδέσεις αυξάνοντας κατά πολύ τον αριθμό των επαφών. Στον άνθρωπο, η κινητικότητα βελτιώνεται στο 40% των περιπτώσεων, μετά από ένα ατύχημα όπου έχει προσβληθεί ο νωτιαίος μυελός.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.