4 δισεκατομμύρια από τον Ερυθρό Σταυρό για τα θύματα στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε την Τρίτη ένα πρόγραμμα βοήθειας, αξίας 100 εκατομμυρίων δολλαρίων (περίπου 4 δισεκατομμύρια δραχμές) για να βοηθήσει τις οικογένειες των περίπου 7.000 ατόμων που αγνοούνται ή είναι νεκροί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Ερυθρός Σταυρός ξεπερνάει τις τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και προκειμένου να βοηθήσει τους συγγενείς των θυμάτων, εκδίδει χρηματικές επιταγές το συντομότερο δυνατό.

Η πρόεδρος του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι λόγω έλλειψης πιστοποιητικών θανάτων, πάρα πολλές διαδικασίες καθυστερούν πολύ και οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν να εισπράξουν χρήματα για αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι συγγενείς των θυμάτων, Αμερικανών ή μη, μπορούν να αναζητήσουν οικονομική βοήθεια τεσσάρων ειδών. Για ενοίκιο ή πληρωμή δανείου, για καθημερινά έξοδα (διατροφή, μεταφορές ρουχισμός), για έξοδα κηδείας και για άλλα επιπρόσθετα έξοδα

Ο Ερυθρός Σταυρός θα βοηθήσει τους συγγενείς όχι μόνο με τα έξοδα της κηδείας, αλλά και για τη μεταφορά συγγενών που ζουν στο εξωτερικό, να παραβρεθούν στις τελετές.

Επίσης σχεδιάζεται η λειτουργία τριών μεγάλων αποθηκευτικών χώρων, από όπου τα άτομα που έχουν ανάγκη θα μπορούν να προμηθεύνονται τρόφιμα και καθαριστικά υλικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση