εξαγωγη μονιμων δοντιων | οστεομυελίτιδα συμπτώματα | άκροαστικα | STEFANIEA NOSOS | ΑΝΤΙΤΕΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΠΟΤΕ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Σύλλογος ΑιμορροφιλικώνΟ εκπρόσωπος του Συλλόγου Αιμορροφιλικών Βορείου Ελλάδος και ο αναπληρωτής καθηγητής αιματολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Π. Μακρής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κοινού στρεφόμενοι κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της διοίκησης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Με την προσφυγή αυτή ζητούν να ακυρωθούν: α) η υπ’ αριθ. 80/2001 απόφαση της Αρχής, β) η υπ’ αριθ. 12/18.7.2001 απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, με την οποία αποφασίστηκε – κατ’ εκτέλεση της ως άνω απόφασης της Αρχής – η συνταγογράφηση για τους αιμορροφιλικούς να γίνεται - σε αντίθεση με τα έως σήμερα ισχύοντα - με τη συμπλήρωση νέου ειδικού εντύπου και με την προσθήκη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η Αρχή με την προσβαλλόμενη αποφάσισε ότι, για την εξασφάλιση της διαφάνειας και του ελέγχου στη διακίνηση των παραγόντων πήξης αίματος, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση νέου ειδικού εντύπου, που θα πρέπει να συμπληρωθεί κατά τρόπο διαφορετικό σε σχέση με το ήδη προϋφιστάμενο.

Έτσι, θα πρέπει να αλλάξει το υπάρχον έντυπο σε ότι αφορά το ονοματεπώνυμο του ασθενούς κ.λπ. και να αντικατασταθεί με κωδικό αριθμό τον οποίο θα γνωρίζει ο ασθενής, ο παραπέμπων ιατρός και το αρμόδιο νοσοκομείο. Κατόπιν αυτού, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε την προσβαλλόμενη, υπ’ αριθ. 12/2001 απόφασή του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.