ψευδη εικονα στραβισμου σε βρεφη | μεσημβρινοί σώματος | τι σημαινει μπλοκ εξι παθηση της καρδιας

Ομάδα βόλεϊ ειδικών ικανοτήτωνΑναχώρησε για το Πουχόφ της Σλοβακίας η εθνική ομάδα των ανδρών, που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο βόλεϊ (standing) της W.O.V.D. (Παγκόσμια Ομοσπονδία βόλεϊ για αθλητές με αναπηρία), το οποίο θα διεξαχθεί στην εν λόγω πόλη το διάστημα 14-24 Σεπτεμβρίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει συνολικά επτά αγώνες, ενώ στον όμιλό του θα αντιμετωπίσει αρχικά τα αντίστοιχα της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πολωνίας.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή των Ελλήνων αθλητών διαδραματίζει το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, το οποίο, ως χορηγός της ομάδας, καλύπτει όλες τις ανάγκες της αποστολής που θα ταξιδεύσει στη Σλοβακία.

Την αποστολή αποτελούν οι Ιωάννης Κουλαξής (αρχηγός-εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας βόλεϊ των Α.Μ.Ε.Α.), Δημήτρης Καψαμπέλης (προπονητής της ομάδας), και οι εξής αθλητές: Γιώργος Ασπρούδης (ακραίος), Κώστας Γκούρλιας (ακραίος), Θανάσης Δεληγιώργης (διαγώνιος), Γιώργος Εχλερτ (κεντρικός), Βαγγέλης Καρέλης (πασαδόρος), Κώστας Κυριακού (ακραίος), Νίκος Μάλλιος (πασαδόρος), Σωτήρης Μπούρας (ακραίος), Νίκος Πατεράκης (ακραίος), Δήμος Πετκάκης (πασαδόρος), Οδυσσέας Σαββόπουλος (κεντρικός) και Γιώργος Τοπτσής (ακραίος).

Το βόλεϊ των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αν και έχει αναπτυχθεί από το 1953, εισήχθη στο επίσημο πρόγραμμα των Παρολυμπιακών Αγώνων το 1976 στο Τορόντο και διακρίνεται στο "βόλεϊ καθιστών κι ορθίων" παικτών και παικτριών ("Sitting and Standing Volleyball").

Η συμμετοχή αυτή είναι η πρώτη διεθνής στο χώρο του ειδικού αθλητισμού για την ελληνική ομάδα, η οποία στοχεύει στην απόκτηση εμπειριών, που θα της δώσουν τη δυνατότητα για ευπρόσωπη παρουσία και διακρίσεις, ενόψει και των Παρολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πάντως, οι Ελληνες αθλητές ευελπιστούν σε μεγαλύτερη βοήθεια από την πλευρά της Πολιτείας -και με τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης-, η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους, με στόχο τις διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.