Ο καπνός και η σκόνη απειλούν την υγεία των κατοίκων του Μανχάταν

Με μάσκες είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν οι κάτοικοι του Μανχάταν, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα υγείας εξ’ αιτίας του πυκνού καπνού και της σκόνης από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ανθρωποι που υποφέρουν από καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα καλούνται να παραμένουν σπίτια τους και να εκτίθενται όσο το δυνατόν λιγότερο στον μολυσμένο αέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης τα σύννεφα της σκόνης είχαν φτάσει σε συνοικίες όπως Greenwich Village και το Murray Hill, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να χρησιμοποιούν σαν μάσκες μπλουζάκια και ότι άλλο εύρισκαν πρόχειρο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ν. Υόρκης κ. Rudolph Giuliani, δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις που ήδη έχουν γίνει, δεν έχουν βρεθεί επικίνδυνες ουσίες που να ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας, χωρίς να αποκλείει ότι ο καπνός και η σκόνη δεν μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια και το αναπνευστικό.

Οπως ανακοινώθηκε από το New York State Emergency Management Office, ο αέρας μπορεί να περιέχει σωματίδια τσιμέντου, γυαλιού και άλλων υλικών καθώς επίσης και αιθάλη.

Οι ειδικοί ανησυχούν για τη ύπαρξη σωματιδίων αμιάντου, καθώς και υπολειμμάτων από την καύση πλαστικών υλών τα οποία θεωρούνται καρκινογόνα, ενώ αναμένουν και αύξηση των θανάτων από καρδιακά επεισόδια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση