πιεση | αρρυθμιες αιτια | οξειαχολαγειιτιδα | κοιταγμα στα ματια | τιμη για διακοπη εγκυμοσυνης

Ο καπνός και η σκόνη απειλούν την υγεία των κατοίκων του ΜανχάτανΜε μάσκες είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν οι κάτοικοι του Μανχάταν, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα υγείας εξ’ αιτίας του πυκνού καπνού και της σκόνης από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ανθρωποι που υποφέρουν από καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα καλούνται να παραμένουν σπίτια τους και να εκτίθενται όσο το δυνατόν λιγότερο στον μολυσμένο αέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης τα σύννεφα της σκόνης είχαν φτάσει σε συνοικίες όπως Greenwich Village και το Murray Hill, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να χρησιμοποιούν σαν μάσκες μπλουζάκια και ότι άλλο εύρισκαν πρόχειρο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ν. Υόρκης κ. Rudolph Giuliani, δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις που ήδη έχουν γίνει, δεν έχουν βρεθεί επικίνδυνες ουσίες που να ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας, χωρίς να αποκλείει ότι ο καπνός και η σκόνη δεν μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια και το αναπνευστικό.

Οπως ανακοινώθηκε από το New York State Emergency Management Office, ο αέρας μπορεί να περιέχει σωματίδια τσιμέντου, γυαλιού και άλλων υλικών καθώς επίσης και αιθάλη.

Οι ειδικοί ανησυχούν για τη ύπαρξη σωματιδίων αμιάντου, καθώς και υπολειμμάτων από την καύση πλαστικών υλών τα οποία θεωρούνται καρκινογόνα, ενώ αναμένουν και αύξηση των θανάτων από καρδιακά επεισόδια.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.