κολλάει ο ερπης σε καθημερινή επαφη | αποστημα ποδιου | morgagni κυστη | δ θαλασσαιμία | υποταση

Βρετανοί ειδικοί αντίθετοι με την προώθηση μεταλλαγμένων προϊόντωνΗ επιμονή της Βρετανίας να προωθήσει στην αγορά γενετικά τροποποιημένα γεωργικά προϊόντα πρέπει να σταματήσει και οι πολιτικοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερο εμπεριστατωμένες έρευνες, μετά τις αμφιλεγόμενες δοκιμές σε γενετικά τροποποιημένους σπόρους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιοτεχνολογίας της Γεωργίας και του Περιβάλλοντος της Βρετανίας.

Η επιτροπή αυτή, που συστάθηκε τον περασμένο χρόνο για να συμβουλεύει την κυβέρνηση σε θέματα βιοτεχνολογίας, τόνισε πως οι δοκιμές που έγιναν σε σοδειές γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, πολλές από τις οποίες καταστράφηκαν από οικολογικές οργανώσεις, δε σημαίνει ότι αυτομάτως ανοίγουν το δρόμο για τη διοχέτευση των προϊόντων αυτών στην αγορά.

Επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι δοκιμές, ο πρόεδρος της επιτροπής Μάλκολμ Γκραντ δήλωσε ότι το καταναλωτικό κοινό δεν είναι έτοιμο και πως τα πειράματα δε στηρίζουν τα προϊόντα αυτά, στα οποία εμφυτεύονται ξένα γονίδια για να γίνουν περισσότερο ανθεκτικά στην ξηρασία και στα φάρμακα για τα παράσιτα.

"Θέλουμε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια ουσιαστικότερη έρευνα, αντί να συγκεντρώνει απλώς τα αποτελέσματα των δοκιμών", υπογράμμισε ο κ. Γκραντ και πρόσθεσε: 'Η κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί ότι τα στοιχεία που παίρνει από αυτές τις δοκιμές είναι οι μόνες αποδείξεις που χρειάζεται για να προχωρήσει στην προώθηση των προϊόντων αυτών στην αγορά'.

Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για δοκιμές τριών ετών, που θα πραγματοποιούνται στη χώρα μέχρι το 2003, για να αποδειχτεί αν τα γεωργικά γενετικά τροποποιημένα επηρεάζουν ή όχι την ισορροπία στο ζωικό και φυτικό κόσμο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.