μεσογειακη αναιμια και εγκυμοσυνη | αδενικη υπερπλασια | πνευμονια | πρηξιμο μυτης | χοληςτερινη | χολοστεάτωμα

Τα κατευθυνόμενα άρθρα για φάρμακα προβληματίζουνΜε πιο αυστηρά κριτήρια θα επιλέγουν τις έρευνες που θα δημοσιεύουν και αφορούν φάρμακα, 11 εκδότες μεγάλων ιατρικών περιοδικών σε μια προσπάθειά τους να προτάξουν την ασφάλεια των ασθενών, έναντι των οικονομικών συμφερόντων των φαρμακευτικών βιομηχανιών.

Μεταξύ των περιοδικών αυτών συμπεριλαμβάνονται τα: the Lancet, the Journal of the American Medical Association, the Canadian Medical Association Journal και το the Dutch Journal of Medicine. Οπως επισημαίνουν οι εκδότες όλο και πιο πολλά άρθρα απορρίπτονται από τους υπεύθυνους των περιοδικών καθώς μεροληπτούν σαφώς υπέρ κάποιου φαρμάκου.

Οπως επισημαίνει ο Δρ Richard Horton, εκδότης του περιοδικού the Lancet, όλοι αναγνωρίζουν την συνεισφορά της φαρμακοβιομηχανίας στην εξέλιξη των φαρμάκων, καθώς επίσης και το μεγάλο οικονομικό κόστος που αυτή συνεπάγεται. Ομως, τονίζει ότι αν δεν διαφυλαχτεί η ανεξαρτησία της ιατρικής έρευνας και η αντικειμενική κρίση του κάθε φαρμάκου, ο κίνδυνος για τους ασθενείς είναι άμεσος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.