μυς του ποδιου | αρρυθμία καιβπροπτωση μητροειδους με δεξιό μπλοκ | http://www.care.gr/post/1675/lordosi

Πέθανε ο Κρίστιαν ΜπάρναρντΟ διάσημος καρδιοχειρουργός Κρίστιαν Μπάρναρντ πέθανε την Κυριακή 2/9 στην Κύπρο, όπου βρισκόταν για διακοπές. Ο 78χρονος Νοτιοαφρικανός άφησε την τελευταία του πνοή στο ξενοδοχείο του στην Πάφο. Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Υγείας Φρίξος ο θάνατος του Μπάρναρντ οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο Κρίστιαν Μπάρναρντ, που χαρακτηριζόταν ως άνθρωπος με τα χρυσά χέρια, διενήργησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς το 1967, γράφοντας ιστορία στην Καρδιοχειρουργική. Γεννήθηκε στη Νότια Αφρική το 1922. Σπούδασε στις ΗΠΑ και μαζί με την ερευνητική του ομάδα εργάστηκε στο νοσοκομείο του Κέιπ Τάουν.

Ο σπουδαίος αυτός επιστήμονας ήταν μεγάλος φίλος της Ελλάδας και ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να πολιτογραφηθεί Έλληνας. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα το 1993, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Μπάρναρντ έλαβε την ελληνική υπηκοότητα και έγινε δημότης Αθηναίων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.