Ο Κωνσταντόπουλος στο Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων Αίγινας

Τους εθελοντές του Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και Πτηνών στην Αίγινα, επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος με το μέλος της ΠΓ Σπύρο Λυκούδη και το νομαρχιακό σύμβουλο Αθήνας Αλέκο Φλαμπουράρη. Ενημερώθηκαν από τους συντονιστές των εθελοντών του Κέντρου Μαρία Γανωτή και Φίλιππο Δραγούμη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο και για τα ζητήματα του εθελοντισμού στην Ελλάδα ως συστατικό στοιχείο της κοινωνίας των πολιτών.

Μετά την ενημέρωση ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:
“Είναι μια παρουσία διακριτή και μια προσφορά ορατή που έχει πολλαπλό περιεχόμενο. Δεν είναι η απλή ευαισθησία των ανθρώπων προς τα ζώα και τη φύση. Είναι στάση ζωής. Είναι η ιδέα που γίνεται δράση, είναι η αφιέρωση της ζωής που παράγει αποτελέσματα, είναι η συνέπεια και η ειλικρίνεια μιας ανιδιοτελούς προσφοράς που εξασφαλίζει την ανεξαρτησία, την αυτονομία και την άλλη ποιότητα στο δημόσιο βίο.

Η δουλειά που γίνεται στο Κέντρο αξίζει, όχι μόνο την αναγνώριση, αξίζει την πολύπλευρη προβολή, γιατί τελικά εμπεριέχει δημιουργικό πολιτικό μήνυμα. Μήνυμα κοινωνικής ευθύνης, μήνυμα ενεργητικής πολιτικής στάσης, μήνυμα ηθικής απέναντι στη φύση και τον άνθρωπο. Και αυτό πρέπει να είναι το ανθρώπινο πρόσωπο του 21ου αιώνα.

Τέτοια προσφορά σαν αυτή που γίνεται στο Κέντρο γράφει ιστορία. Εχει διαμορφωτικό δυναμισμό. Εμείς θέλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις να συμπαρασταθούμε, να συμβάλλουμε και ταυτόχρονα να προσφέρουμε και εμείς ως εθελοντές σε αυτά που σχεδιάζουν οι εμπνευστές και οι δημιουργοί αυτής της προσπάθειας.

Μας ενδιαφέρει ο αυθεντικός εθελοντισμός. Ο εθελοντισμός, ο ανεξάρτητος, ο αυτόνομος, ο εθελοντισμός που δεν εξαρτάται από τη χειραγώγηση του Κράτους, ούτε υποκύπτει σε σκοπιμότητες πελατειακών σχέσεων ή κυβερνητικών και άλλων συμφερόντων.”

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση