Σε κυβερνητική ιστοσελίδα οι βιαστές της Ν. Κορέας

Η Νότια Κορέα προχώρησε στο αμφιλεγόμενο σχέδιό της να δημοσιεύσει τα ονόματα των καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα σε μία κυβερνητική ιστοσελίδα, προκαλώντας συμφόρηση στο διαδίκτυο. Η Επιτροπή για την Προστασία των Νέων δημοσίευσε τα ονόματα, τις ηλικίες, το επάγγελμα και τις διευθύνσεις 169 ατόμων που έχουν κριθεί ένοχοι για βιασμό ή αποπλάνηση ανηλίκου, μία κίνηση που χαιρετίστηκε από γυναικείες οργανώσεις αλλά έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το γραφείο του πρωθυπουργού είχε ανακοινώσει το σχέδιο αυτό τον περασμένο Απρίλιο προκαλώντας έντονες συζητήσεις μέσα από το διαδίκτυο. Το ενδιαφέρον του κοινού αποδείχτηκε τόσο μεγάλο που είναι αδύνατη η πρόσβαση στην ιστοσελίδα (με διεύθυνση όπου δημοσιεύονται τα ονόματα).

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Κιμ Σουνγκ-γί υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι η δημοσιότητα θα βοηθήσει να μειωθεί η σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων. Οπως είπε, ο κατάλογος θα παραμείνει στο Ιντερνετ για έξι μήνες ενώ θα αναρτηθεί στα κεντρικά κυβερνητικά γραφεία στη Σεούλ και σε 16 επαρχιακά γραφεία επί ένα μήνα.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το 38,5% όσων αναφέρονται στη λίστα έχουν καταδικαστεί για βιασμό, το 28% για σεξουαλική κακοποίηση και το 16% για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους. Το 77% των θυμάτων που δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ήταν κάτω των 13 ετών.

Μεταξύ των παραβατών ήταν δύο δημόσιοι υπάλληλοι και έξι γυναίκες. Το 21% των καταδικασθέντων ήταν άνεργοι, το 19% υπάλληλοι και το 17% μικροεπιχειρηματίες.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν πάντως την επιτροπή οτι τιμωρεί τους ανθρώπους αυτούς δύο φορές για το ίδιο έγκλημα. Ορισμένοι προειδοποίησαν μάλιστα οτι η δημόσια ατίμωση θα αποξενώσει από την κοινωνια όσους βρίσκονται στον κατάλογο και ενδέχεται να τους ωθήσει στην αυτοκτονία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση