τι ειναι κλινικοσ ψυχολογοσ | ικα αγγελακη | γρομπαλακι στα εξωτερικα χειλη | τραχειοβρογχίτιδα

Σε κυβερνητική ιστοσελίδα οι βιαστές της Ν. ΚορέαςΗ Νότια Κορέα προχώρησε στο αμφιλεγόμενο σχέδιό της να δημοσιεύσει τα ονόματα των καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα σε μία κυβερνητική ιστοσελίδα, προκαλώντας συμφόρηση στο διαδίκτυο. Η Επιτροπή για την Προστασία των Νέων δημοσίευσε τα ονόματα, τις ηλικίες, το επάγγελμα και τις διευθύνσεις 169 ατόμων που έχουν κριθεί ένοχοι για βιασμό ή αποπλάνηση ανηλίκου, μία κίνηση που χαιρετίστηκε από γυναικείες οργανώσεις αλλά έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το γραφείο του πρωθυπουργού είχε ανακοινώσει το σχέδιο αυτό τον περασμένο Απρίλιο προκαλώντας έντονες συζητήσεις μέσα από το διαδίκτυο. Το ενδιαφέρον του κοινού αποδείχτηκε τόσο μεγάλο που είναι αδύνατη η πρόσβαση στην ιστοσελίδα (με διεύθυνση όπου δημοσιεύονται τα ονόματα).

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Κιμ Σουνγκ-γί υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι η δημοσιότητα θα βοηθήσει να μειωθεί η σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων. Οπως είπε, ο κατάλογος θα παραμείνει στο Ιντερνετ για έξι μήνες ενώ θα αναρτηθεί στα κεντρικά κυβερνητικά γραφεία στη Σεούλ και σε 16 επαρχιακά γραφεία επί ένα μήνα.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το 38,5% όσων αναφέρονται στη λίστα έχουν καταδικαστεί για βιασμό, το 28% για σεξουαλική κακοποίηση και το 16% για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους. Το 77% των θυμάτων που δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ήταν κάτω των 13 ετών.

Μεταξύ των παραβατών ήταν δύο δημόσιοι υπάλληλοι και έξι γυναίκες. Το 21% των καταδικασθέντων ήταν άνεργοι, το 19% υπάλληλοι και το 17% μικροεπιχειρηματίες.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν πάντως την επιτροπή οτι τιμωρεί τους ανθρώπους αυτούς δύο φορές για το ίδιο έγκλημα. Ορισμένοι προειδοποίησαν μάλιστα οτι η δημόσια ατίμωση θα αποξενώσει από την κοινωνια όσους βρίσκονται στον κατάλογο και ενδέχεται να τους ωθήσει στην αυτοκτονία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.