πονος στο δωδεκαδακτυλο | para plus ψειρες τιμη | http://www.care.gr/post/6276/aponeyrosi-ti-me-perimenei

Ανακοίνωση της BAYER HELLAS για το Lipoban.Μετά το θόρυβο που ξέσπασε με την εθελοντική απόσυρση του φαρμακευτικού σκευάσματος για τη μείωση της χοληστερόλης Lipoban/Eltina -γνωστό παγκοσμίως ως Lipobay/Baycol- η BAYER HELLAS σε ανακοίνωσή της, να τονίζει τα εξής:

Η παραπάνω απόφαση της BAYER ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς αξιολόγησης του προϊόντος, όπου οι επιδράσεις κυρίως με την ταυτόχρονη χορήγηση του gemfibrozil, φαίνεται ότι ήταν πιο εμφανές με Lipoban/Eltina, απ' ό,τι με τα άλλα φάρμακα της κατηγορίας των στατινών.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια και υγεία των ασθενών η BAYER απέσυρε παγκόσμια από την κυκλοφορία το συγκεκριμένο προϊόν. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η βασική μας προτεραιότητα ήταν να ενημερώσουμε άμεσα τις ελληνικές αρχές και να αποσύρουμε το προϊόν γρήγορα λαμβάνοντας υπόψιν την ευθύνη μας απεναντι στους ασθενείς.

Αν και στην Ελλάδα, δυστυχώς, αναφέρθηκε ένα θανατηφόρο περιστατικό ανάμεσα στους ασθενείς, που ελάμβαναν το συνδυασμό Lipoban και gemfibrozil, η αιτιολογική συσχέτισή τους δεν έχει αποδειχθεί. Όλες οι στατίνες, εντούτοις, αναφέρουν ως προειδοποίηση στο φύλλο οδηγιών χρήσης του, τον κίνδυνο συγχορήγησης με το gemfibrozil.

Η BAYER HELLAS έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης προειδοποίησης στο φύλλο οδηγιών χρήσης των προϊόντων Lipoban/Eltina προς αποφυγή συγχορήγησης, καθώς επίσης, και της αποστολής ενημερωτικών επιστολών προειδοποιώντας για την αποφυγή παράλληλης χορήγησης των δύο αυτών φαρμάκων.

Η BAYER, καταλήγει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει την περαιτέρω εκτίμηση για την αξιολόγηση του δείκτη κινδύνου-οφέλους του Lipoban/Eltina στη θεραπεία των ασθενών με υπερλιπιδαιμία και ζητεί συγνώμη για την ενόχληση που προκάλεσε, τόσο στους ιατρούς και φαρμακοποιούς, όσο και στους ασθενείς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.