αποκατασταση νευρου | αντιικό φαρμακο | εμβόλιο γρίπης τι είναι | πιεση 15 με 10 | τρύπες στον αφαλό

Φωνητικό χειρουργείο στην Μ. ΒρετανίαΕαν παρακολουθείτε κάποια εγχείρηση και διαπιστώσετε ότι ο χειρουργός μιλάει ...μόνος του, μην ανησυχήσετε. Δεν πρόκειται για κάποια ιδιόμορφη περίπτωση γιατρού, αλλά πιθανότατα βρίσκεστε σε κάποιο υπερσύγχρονο χειρουργείο, τις περισσότερες λειτουργίες του οποίου μπορεί να ελέγχει ο χειρουργός με τη φωνή του. H πρώτη αυτοματοποιημένη χειρουργική μονάδα που κατασκευάστηκε στην Μ. Βρετανία βρίσκεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Leeds και στοίχισε 365.000 λίρες.

Το νέο αυτό σύστημα με την ονομασία Ερμής, έχει τη δυνατότητα με μια απλή εντολή από τον χειρουργό να ρυθμίζει το φωτισμό, να καταγράφει διάφορα στάδια της επέμβασης σε CD με την βοήθεια πλήρως ρυθμιζόμενων καμερών ή ακόμα και τους σχολιασμούς που κάνουν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Συνολικά ο Ερμής μπορεί να αναγνωρίσει 100 περίπου φωνητικές εντολές και χάρη στην ανεπτυγμένη τεχνολογία του ο χειρουργός θα μπορεί να οργανώνει κατά τη διάρκεια της επέμβασης τηλεδιασκέψεις, με συναδέλφους του που βρίσκονται σε άλλους χώρους ή ακόμα και χώρες.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου πιστεύουν ότι το νέο σύστημα θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες των γιατρών, αλλά και την ποιότητα περίθαλψης των ασθενών, γεγονός που έχει αποδειχτεί από την χρήση του σε πολλά νοσοκομεία, ιδίως στις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.