Φωνητικό χειρουργείο στην Μ. Βρετανία

Φωνητικό χειρουργείο στην Μ. ΒρετανίαΕαν παρακολουθείτε κάποια εγχείρηση και διαπιστώσετε ότι ο χειρουργός μιλάει …μόνος του, μην ανησυχήσετε. Δεν πρόκειται για κάποια ιδιόμορφη περίπτωση γιατρού, αλλά πιθανότατα βρίσκεστε σε κάποιο υπερσύγχρονο χειρουργείο, τις περισσότερες λειτουργίες του οποίου μπορεί να ελέγχει ο χειρουργός με τη φωνή του. H πρώτη αυτοματοποιημένη χειρουργική μονάδα που κατασκευάστηκε στην Μ. Βρετανία βρίσκεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Leeds και στοίχισε 365.000 λίρες.

Το νέο αυτό σύστημα με την ονομασία Ερμής, έχει τη δυνατότητα με μια απλή εντολή από τον χειρουργό να ρυθμίζει το φωτισμό, να καταγράφει διάφορα στάδια της επέμβασης σε CD με την βοήθεια πλήρως ρυθμιζόμενων καμερών ή ακόμα και τους σχολιασμούς που κάνουν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Συνολικά ο Ερμής μπορεί να αναγνωρίσει 100 περίπου φωνητικές εντολές και χάρη στην ανεπτυγμένη τεχνολογία του ο χειρουργός θα μπορεί να οργανώνει κατά τη διάρκεια της επέμβασης τηλεδιασκέψεις, με συναδέλφους του που βρίσκονται σε άλλους χώρους ή ακόμα και χώρες.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου πιστεύουν ότι το νέο σύστημα θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες των γιατρών, αλλά και την ποιότητα περίθαλψης των ασθενών, γεγονός που έχει αποδειχτεί από την χρήση του σε πολλά νοσοκομεία, ιδίως στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση