συνδρομο ευερεθιστου εντερου συμπτωματα | τι είναι οι εκτακτες συστολες | νεο εμβολιο μηνιγγιτιδας | στιγμα

Unicef: Τα παιδιά θύματα των μικρών όπλων



Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η UNICEF την αύξηση των θανάτων και των ακρωτηριασμών μικρών παιδιών που οφείλονται στη χρήση των λεγόμενων "μικρών" ή "ελαφρών" όπλων και ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία των παιδιών που είναι εκτεθειμένα ή έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Η UNICEF εκτιμά ότι από το 1990 περισσότερα από 2.000.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί σε εμπόλεμες συρράξεις, 6.000.000 τραυματίστηκαν σοβαρά ή υπέστησαν μόνιμες αναπηρίες και 20.000.000 αναγκάστηκαν να εκτοπισθούν από τις εστίες τους εξαιτίας πολέμων.

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση τονίζει ότι η προστασία των παιδιών από τα όπλα αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της, αλλά όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε να σταματήσουν τα παιδιά να παίρνουν μέρος ως στρατιώτες σε εμπόλεμες συρράξεις και να ξεκινήσει άμεσα η κοινωνική επανένταξή τους, αλλά να ληφθούν και κυρώσεις ενάντια στις βιομηχανίες όπλων, που επωφελούνται του παράνομου εμπορίου όπλων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.