πυλαια υπερταση | γρομπαλακι στα εξωτερικα χειλη | τ.κ.ε | εμβολια για γριπη τιμες | σοδομία | βρογχιτιδα

Aνθρώπινα έμβρυα εργαστηρίου για πειράματαΑμερικανοί επιστήμονες αναγνώρισαν για πρώτη φορά δημοσίως ότι δημιούργησαν στο εργαστήριο ανθρώπινα έμβρυα με μοναδικό σκοπό να πάρουν από αυτά, στελέχη κυττάρων που χρησιμοποιούνται στην ιατρική θεραπευτική έρευνα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Fertility and Sterility.

Μέχρι σήμερα, η λήψη στελεχών κυττάρων γινόταν μόνον από έμβρυα που προέρχονταν από αμβλώσεις ή από έμβρυα, που είχαν δημιουργηθεί σε κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά δεν είχαν εμφυτευθεί στη μήτρα της μητέρα τους.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου τεχνητής αναπαραγωγής Τζόουνς στη Βιρτζίνια, δήλωσαν ότι γονιμοποίησαν ωοκύτταρα, με στόχο όταν αυτά φτάσουν στο στάδιο της βλαστοκύστης να ληφθούν από αυτά εμβρυικά βλαστικά κύτταρα. Τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια ελήφθησαν από ανώνυμους δότες οι οποίοι ήταν ενήμεροι για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι προσέφυγαν σε μια τέτοια πρακτική, η οποία, αν και νόμιμη, θέτει σοβαρά ηθικά ερωτήματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.