γαστρεκτομη | βιοπληροφορική | αδυνατισμα στην εμμηνοπαυση | μουσταλευρια θερμιδες | cmv συμπτωματα | ανεμογκαστρι

Τα ίδια κοιτάνε, άλλα βλέπουνΜε διαφορετικό τρόπο φαίνεται ότι λειτουργεί ο εγκέφαλος των αγοριών και των κοριτσιών που βρίσκονται στην προεφηβική ηλικία, όσον αφορά την αναγνώριση ενός προσώπου και την ερμηνεία των εκφράσεων του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα αγόρια αναγνωρίζουν πιο εύκολα κάποιο πρόσωπο, τα κορίτσια έχουν πιο ανεπτυγμένη την ικανότητα να ξεχωρίζουν τις πιο λεπτές εκφράσεις ενός προσώπου, και συνεπώς να το 'διαβάζουν' καλύτερα. Αυτή η διαπίστωση μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετική προσέγγιση προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του εγκεφάλου, σύμφωνα με τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό Neuropsychology της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι τα αγόρια στην εφηβεία έχουν πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση του προσανατολισμού. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν και στην προ-εφηβεία (8-11 ετών) οι εγκέφαλοι των δύο φύλων αναπτύσσονται με διαφορετικό τρόπο.

Για το σκοπό αυτό 17 αγόρια και 18 κορίτσια συμμετείχαν σε δύο διαφορετικά τεστ. Στο πρώτο εξετάστηκε η ικανότητά τους να απομνημονεύουν πρόσωπα και στο δεύτερο η ικανότητά τους να ερμηνεύουν τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τις εκφράσεις ενός προσώπου.

Ταυτόχρονα την ώρα που οι εξεταζόμενοι απαντούσαν στα τεστ οι ερευνητές κατέγραφαν την δραστηριότητα των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων των παιδιών με μια ειδική συσκευή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στα αγόρια παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα του δεξιού ημισφαιρίου σε αντίθεση με τα κορίτσια όπου διαπιστώθηκε αυξημένη δραστηριότητα του αριστερού ημισφαιρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στα αγόρια η δραστηριότητα του δεξιού ημισφαιρίου φαίνεται ότι είχε σχέση με την αυξημένη τους ικανότητα να αναγνωρίζουν πρόσωπα, κάτι το οποίο δεν διαπιστώθηκε στα κορίτσια.

Οι διαφορές αυτές στη λειτουργία του εγκεφάλου πιθανόν να έχουν ιδιαίτερη σημασία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση βλαβών του εγκεφάλου.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.