ναυτια πρωτου τριμηνου | θηλωμα στο στομα | στιγμα μεσογειακη αναιμια

Ψιθυρίστε γλυκόλογα στο αριστερό αυτίΤα γλυκόλογα αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των ζευγαριών, σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες αποκτούν μεγαλύτερη αξία και εντυπώνονται καλύτερα σε αυτόν που τα ακούει, όταν ψιθυρίζονται στο αριστερό αυτί.

Ερευνα, που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Sam Houston State University στο Τέξας, έδειξε ότι οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται περισσότερο λέξεις αγάπης και έρωτα όταν τις ακούν από το αριστερό αυτί.

Αντίθετα όταν τα γλυκόλογα, ψιθυρίζονται στο δεξί αυτί, ξεχνιούνται πιο εύκολα και δεν λαμβάνονται με την ίδια βαρύτητα από τον παραλήπτη.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι το αριστερό αυτί ελέγχεται από την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, η οποία ευθύνεται για τις συναισθηματικές διαδικασίες.

Σε πείραμα που έγινε, 62 άτομα άκουσαν μια λίστα διαφόρων λέξεων που αφορούσαν κυρίως συναισθήματα. Μετά την άσκηση, τους ζητήθηκε να αναφέρουν αυτά που άκουσαν.

Οι επιστήμονες εντόπισαν ότι οι συμμετέχοντες θυμόντουσαν καλύτερα τις λέξεις που αφορούσαν τα συναισθήματα και τις άκουσαν από το αριστερό αυτί, και μάλιστα. Αντιθέτως, η μνημονική τους ικανότητα δεν ήταν τόσο έντονη σε λέξεις που άκουσαν από το δεξί αυτί.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.