Για ασφαλείς και υγιεινές πισίνες

Με στόχο την πρόληψη, την προστασία αλλά και την ενημέρωση όλων των καταναλωτών-πολιτών, ως προς τον ευαίσθητο χώρο της κολυμβητικής δεξαμενής, ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγιεινή των Κολυμβητικών Δεξαμενών και των Δεξαμενών Νερού, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης (Ε.ΚΑΤ.Ο).

Σε σχετικό δελτίο τύπου που μας απέστειλε η Ε.ΚΑΤ.Ο, αναφέρεται ότι οι δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου ξεκινούν με την εφαρμογή του προγράμματος ‘Λευκή Τρίαινα’, το συντονισμού του οποίου έχει αναλάβει η Ε.ΚΑΤ.Ο.

Η ‘Λευκή Τρίαινα’ στοχεύει στην πρόληψη όλων των ανεπιθύμητων συνεπειών όπως την εμφάνιση διάφορων ασθενειών αλλά και την πρόκληση ατυχημάτων από την άθληση σε κολυμβητικές δεξαμενές (δημόσιες και ιδιωτικές).

Επίσης στοχεύει στην επιβράβευση σε όσες πισίνες πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις Ασφάλειας και Υγιεινής όπως προσδιορίζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα

Η παρουσίαση του ινστιτούτου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2001 στο κολυμβητήριο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Στο Ινστιτούτο συμμετέχουν και άλλες καταναλωτικές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη αλλά και η ΕΝΕΠΡΟΤ (Ενωση Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και την Τυποποίηση), η Ενωση Ελλήνων Ναυαγοσωστών και της ISOLAB.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση