κοινωνικες συνεπειες του αλκοολ | θερμιδομετρητης | εκτακτες καρδιας | φλεγμονη στο εντερο

Η αυτο-ύπνωση βοηθά σε έναν πιο εύκολο τοκετόΗ αυτο-ύπνωση είναι δυνατόν να μειώσει τους πόνους της γέννας, αλλά και τις πιθανές επιπλοκές, σύμφωνα με έρευνα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, στο Gainesville, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Family Practice.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, 22 εγκυμονούσες παρακολούθησαν μαθήματα αυτο-ύπνωσης και μία άλλη ομάδα απλά μαθήματα ενημέρωσης για εγκύους. Οι γυναίκες που παρακολούθησαν το γκρουπ της αυτο-ύπνωσης, διδάχτηκαν τεχνικές χαλάρωσης με την βοήθεια φανταστικών εικόνων που θα τις βοηθούσε να αντιμετωπίσουν τους πόνους του τοκετού.

Δέχτηκαν επίσης, συμβουλές για το πως να ελέγξουν την αγωνία τους, αλλά και πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που παρουσιασθούν επιπλοκές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο μία από τις 22 γυναίκες, που ακολούθησαν τα μαθήματα αυτο-ύπνωσης, παρέμειναν στο νοσοκομείο, μετά τον τοκετό, παραπάνω από δύο μέρες, σε αντίθεση με οχτώ από τις είκοσι γυναίκες, που δεν είχαν παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Παρομοίως, σε καμία γυναίκα του γκρουπ δεν χρειάστηκε να γίνει επέμβαση, σε σύγκριση με το 60% των γυναικών του άλλου γκρουπ που χρειάστηκαν.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Dr. Paul G. Schauble, δηλώνει πως " Η έρευνα προσφέρει εμπειρικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι η αυτο-ύπνωση προετοιμάζει τις εγκύους για την ώρα του τοκετού, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών, καθώς και την ανάγκη μεσολάβησης με ιατρικές μεθόδους. προσφέροντας ασφάλεια και άνετο τοκετό, τόσο για την μητέρα όσο και για το παιδί.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.