υποθυρεοειδισμος και κωμα | λοιμωξη αναπνευστικου | σπινθηρογραφημα | ρήξη μήτρασ συμπτωματα

Ιοί εναντίων λοιμώξεωνΜικροσκοπικοί ιοί ρίχνονται στη μάχη εναντίον λοιμώξεων από βακτήρια, σύμφωνα με έρευνα από το Texas Agricultural Experiment Station. Οι επιστήμονες έχουν ήδη ανακαλύψει έναν ιό, ο οποίος μπορεί να καταστρέψει το Ε.coli bacterium, βακτήριο υπεύθυνο για σοβαρές μορφές τροφικής δηλητηρίασης. Επιπλέον οι ειδικοί εργάζονται πάνω και σε άλλους ιούς, οι οποίοι έχουν την δύναμη να σκοτώσουν βακτήρια που προκαλούν σοβαρές ασθένειες.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων, ικανών να θεραπεύσουν ασθένειες όπως πνευμονία, χολέρα και την νόσο του Lyme.

Η παραγωγή νέων ειδών αντιβίωσης είναι απαραίτητη, αφού ένας μεγάλος αριθμός ασθενειών παρουσιάζει αντίσταση στα ήδη υπάρχοντα φάρμακα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πρωτεΐνη, που βρίσκεται μέσα σε έναν μικρό ιό που ονομάζεται Q-beta phage, κάνει την ίδια δουλειά στα κυτταρικά τοιχώματα του βακτηρίου όπως ακριβώς και η αντιβίωση.

Η πρωτεΐνη μπλοκάρει την ικανότητα των βακτηρίων να διαιρεθούν και τα οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Βασικά, αναγκάζει τα βακτήρια να αυτοκτονήσουν, καθώς διαιρούνται, μια και δε δημιουργούν καινούργιο κυτταρικό τοίχωμα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα ανοίξει καινούργιους ορίζοντες στους ερευνητές και έναν καινούργιο τομέα έρευνας για τις φαρμακευτικές εταιρείες στον αγώνα για την καταπολέμηση πολλών βακτηρίων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.