ηλεκτροκαρδιογραφημα | το αγχος ανεβαζει την πιεση | ενδοσκοπηση | αρρυθμιες καρδιογραφημα

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης των ΕδαφώνΗ μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο πλήττει σοβαρά τουλάχιστον 100 χώρες (περίπου 3,6 δισεκατομμύρια εκτάρια) ανακοίνωσε η Oργάνωση του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO), με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά της ερημοποίησης, στις 17 Ιουνίου.

Η ημέρα κατά της ερημοποίησης έχει στόχο να θυμίσει σε όλους ότι η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο πρέπει να ενταχθεί στον αγώνα κατά της πείνας και της φτώχειας, υπογράμμισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Δασών της FAO, κ. Χόσνι Ελ-Λακάνι.

Το φαινόμενο αυτό, που μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν η "ασθένεια του πλανήτη", σύμφωνα με τον ο κ. Ελ-Λακάνι, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη φυτική κάλυψη της καλλιεργημένης γης, των βοσκότοπων και δασικών εκτάσεων, ενώ επιδρά αρνητικά στη βιοποικιλότητα, τη γονιμότητα των εδαφών, του κύκλου του νερού, της απόδοσης των καλλιεργειών και της ζωικής παραγωγής".

Μια από τις κύριες αιτίες της ερημοποίησης είναι η ολοένα και μεγαλύτερη πίεση που ασκείται στα εδάφη από την ταχεία δημογραφική αύξηση και τη φτώχεια, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από την ξηρασία.

Το 1994, η διεθνής κοινότητα υιοθέτησε τη Σύμβαση κατά της ερημοποίησης, η οποία τέθηκε σε ισχύ το Νοέμβριο του 1997. H Οργάνωση παρέχει τεχνική βοήθεια σε εθνικά προγράμματα κατά της ερημοποίησης σε αρκετές χώρες, κυρίως στο Μαλί, την Κίνα, τη Σενεγάλη, την Τουρκία, τη Χιλή, την Κούβα την Υεμένη, το Λίβανο και την Καμπότζη.

Από 5 έως 9 Νοεμβρίου του 2001, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στη Ρώμη για να αξιολογήσουν την πρόοδο που σημειώθηκε από την παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για τη Διατροφή το 1996, στη Ρώμη, για την εξάλειψη της πείνας και του υποσιτισμού. Θα μελετήσουν κυρίως την ανάγκη να λήψης πολιτικών πρωτοβουλιών και τρόπους μείωσης κατά τουλάχιστον στο μισό τον αριθμό, έως το 2015, των υποσιτιζόμενων σε όλο τον κόσμο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.