Ελπιδοφόρες εξελίξεις για την αντιμετώπιση της ψωρίασης

Φάρμακο το οποίο χορηγείται για την αντιμετώπιση της ρευματικής αρθρίτιδας και της νόσου του Crohn (το Infliximab), φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και στη θεραπεία της ψωρίασης, σύμφωνα με έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο Lancet.

Η Ψωρίαση είναι μία χρόνια και δυσίατη δερματοπάθεια, η οποία χαρακτηρίζεται κλινικά από την εμφάνιση ερυθηματολεπιδωδών διηθημένων πλακών σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, κυρίως όμως στους αγκώνες, στα γόνατα, στη μέση και στο τριχωτό της κεφαλής.

Οι μέχρι τώρα φαρμακευτικές αγωγές, στις οποίες υποβάλλεται το 3% του πληθυσμού που πάσχει από ψωρίαση, δεν είναι ολοκληρωτικά αποτελεσματικές και ταυτόχρονα έχουν άσχημες παρενέργειες.

Στο πείραμα έλαβαν μέρος 33 ασθενείς που έπασχαν από μέτρια ή σοβαρή μορφή ψωρίασης και τα αποτελέσματα, έδειξαν ότι οι όσοι από αυτούς έλαβαν κάποια δόση Infliximab, μικρή ή μεγάλη, παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση μετά από διάστημα 10 εβδομάδων χωρίς να αναφέρουν δυσάρεστες παρενέργειες.

Το Psoriasis Association, καλωσορίζει τις νέες αυτές εξελίξεις στον τομέα της ψωρίασης, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά, με ασφάλεια και χωρίς ιδιαίτερα δυσάρεστες παρενέργειες στην αντιμετώπιση της ψωρίασης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση