πονος στον εξω πλαγιο συνδεσμο | συνδρομο σιογρεν | εμβολή στην εγκυμοσύνη | αποστημα στο δοντι | τριδυμα

Ελπιδοφόρες εξελίξεις για την αντιμετώπιση της ψωρίασηςΦάρμακο το οποίο χορηγείται για την αντιμετώπιση της ρευματικής αρθρίτιδας και της νόσου του Crohn (το Infliximab), φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και στη θεραπεία της ψωρίασης, σύμφωνα με έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο Lancet.

Η Ψωρίαση είναι μία χρόνια και δυσίατη δερματοπάθεια, η οποία χαρακτηρίζεται κλινικά από την εμφάνιση ερυθηματολεπιδωδών διηθημένων πλακών σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, κυρίως όμως στους αγκώνες, στα γόνατα, στη μέση και στο τριχωτό της κεφαλής.

Οι μέχρι τώρα φαρμακευτικές αγωγές, στις οποίες υποβάλλεται το 3% του πληθυσμού που πάσχει από ψωρίαση, δεν είναι ολοκληρωτικά αποτελεσματικές και ταυτόχρονα έχουν άσχημες παρενέργειες.

Στο πείραμα έλαβαν μέρος 33 ασθενείς που έπασχαν από μέτρια ή σοβαρή μορφή ψωρίασης και τα αποτελέσματα, έδειξαν ότι οι όσοι από αυτούς έλαβαν κάποια δόση Infliximab, μικρή ή μεγάλη, παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση μετά από διάστημα 10 εβδομάδων χωρίς να αναφέρουν δυσάρεστες παρενέργειες.

Το Psoriasis Association, καλωσορίζει τις νέες αυτές εξελίξεις στον τομέα της ψωρίασης, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά, με ασφάλεια και χωρίς ιδιαίτερα δυσάρεστες παρενέργειες στην αντιμετώπιση της ψωρίασης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.