καταγμα εξω σφυρου | εκτακτη συστολη της καρδιας | ουσιες που προκαλουν ανδρικη στειροτητα

Ασφαλής η Ελλάδα από τον αιμορραγικό πυρετό του ΚοσσόβουΚαθησυχαστικοί για το ενδεχόμενο μετάδοσης αιμορραγικού πυρετού από την περιοχή του Κοσσόβου στη χώρα μας, εμφανίζονται οι επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αιμορραγικών Πυρετών του Ιατρικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε ανακοίνωση του Κέντρου, τονίζεται ότι τέτοιου είδους κρούσματα παρουσιάζονται σχεδόν κάθε χρόνο σποραδικά στην περιοχή του Κοσσόβου. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί είκοσι κρούσματα ενώ τρεις άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια, ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα Ηνωμένα Εθνη.

Ειδικά για τα πρόσφατα κρούσματα οι ειδικοί αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί σε ποιόν τύπο ιού οφείλονται και προστίθεται ότι 'συνήθως πρόκειται είτε για τον ιό του Κριμαϊκού Αιμορραγικού Πυρετού ή για τον ιό του Αιμορραγικού Πυρετού με νεφρικο σύνδρομο που μεταδίδονται στον άνθρωπο με κρότωνες ή ποντίκια αντίστοιχα'.

'Και στις δύο περιπτώσεις', επισημαίνεται στην ανακοίνωση, 'ο ιός δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος από τη μετακίνηση των πληθυσμών μεταξύ των δύο πλευρών των συνόρων'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.