Ανθρώπινες σχέσεις και οικονομικά προβληματίζουν τους Θεσσαλονικείς

Τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομική τους κατάσταση, το ασφαλιστικό, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την παιδεία και τον πολιτισμό αξιολογούν ως τις βασικές προτεραιότητες της ζωής τους οι Θεσσαλονικείς.

Το χρηματιστήριο και οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 παρότι παλιότερα αποτελούσαν βασικά θέματα, βρίσκονται πλέον στις τελευταίες θέσεις των ενδιαφερόντων των κατοίκων της πόλης. Η εθελοντική προσφορά στην Ολυμπιάδα του 2004 έρχεται ως τελευταία επιλογή συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μόλις του 6% των Θεσσαλονικέων.

Την έρευνα διεξήγαγε ομάδα φοιτητών του τμήματος εφαρμοσμένης στατιστικής του ΑΠΘ υπό την εποπτεία του καθηγητή κ. Θ. Χατζηπαντελή μετά από παραγγελία της ΕΡΤ-3 με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών των πολιτών, καθώς και την «τηλεοπτική› τους συμπεριφορά και επιλογές.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρότι ένα υψηλό ποσοστό πολιτών δηλώνει πως ενημερώνεται αποκλειστικά σχεδόν από την τηλεόραση (περί το 85%) αντίστοιχα αξιοσημείωτο ποσοστό ερωτηθέντων θεωρεί τα ΜΜΕ ως αναξιόπιστα και σε ποσοστό 7,4% και 5,1% αντίστοιχα, υπεύθυνα για τη διάδοση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας.

Παρ΄ όλα αυτά οι ειδήσεις, οι ελληνικές σειρές, τα σώου και τα αθλητικά είναι οι τηλεοπτικές επιλογές της πλειονότητας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση