λοχεια αυξηση αιμα | μηνισκος γονατο θεραπεια | Χαμμπεργκερ θερμίδες | τι ειναι ο cmv igg | παραπληγικος

Τα ανδρογόνα πιθανή αιτία της γυναικείας ακμήςΟι ενήλικες και οι έφηβες γυναίκες που έχουν ακμή, μπορεί να έχουν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης ή άλλων ανδρικών ορμονών, δηλώνουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Birmingham των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που έκανε το Πανεπιστήμιο, τα ανδρογόνα, ή αλλιώς οι ανδρικές ορμόνες, διεγείρουν τους σμηγματογόνους αδένες της επιδερμίδας και παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ακμής.

Στην έρευνα, μετρήθηκαν τα επίπεδα τριών διαφορετικών ανδρογόνων ανάμεσα σε 30 γυναίκες με ή χωρίς ακμή. Βρήκαν πως το 63% των γυναικών με ακμή είχε αυξημένα επίπεδα σε τουλάχιστον μία ανδρική ορμόνη. Ακόμα και στα ανήλικα κορίτσια, όπου η ακμή είναι φυσικό φαινόμενο της εφηβείας, υπάρχει πιθανότητα έκκρισης ανδρογόνων, στην οποία να οφείλεται η ακμή.

Κατά τον Dr.R.Azziz, υπεύθυνο της έρευνα, το φαινόμενο αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο και θα πρέπει να εξεταστεί σαν πιθανή αιτία ακμής ακόμα και στους νέους. Η χρήση τοπικών δερματολογικών αλοιφών είναι μία θεραπεία. Αν όμως η ακμή επίμενει, ίσως μία εξέταση των επιπέδων των ορμονών να είναι απαραίτητη.

Η έκκριση των ανδρογόνων πιθανώς να οφείλεται σε σοβαρές παθολογικές καταστάσεις όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, το οποίο προκαλεί στειρότητα. Δυσλειτουργία των επινεφριδίων είναι, επίσης, αιτία των υψηλών επιπέδων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.