στιγμα | ακροαστικα πως περνανε | υπερπλασια του ενδομητριου | μεσογειακη αναιμια και εγκυμοσυνη | ακροαστικα

Το σολάριουμ εξίσου επικίνδυνο με την ηλιοθεραπείαΤο μαύρισμα που γίνεται με το σολάριουμ, κρύβει τους ίδιους κινδύνους με το μαύρισμα που γίνεται από την ηλιοθεραπεία, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Academy of Dermatology.

Η καταστροφή στα δερματικά κύτταρα που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία, που εκπέμπουν οι ειδικοί λαμπτήρες του σολάριουμ, είναι ανάλογη με την καταστροφή που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Οι άνδρες και γυναίκες, που συμμετείχαν στην έρευνα, έκαναν 10 φορές σολάριουμ σε όλο το σώμα, μέσα σε μια χρονική περίοδο 2 εβδομάδων. Οι λαμπτήρες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν παρόμοιοι με τους λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα κέντρα σολάριουμ της αγοράς.

Η 'δόση' της ακτινοβολίας του σολάριουμ αυξανόταν σταδιακά, ενώ παράλληλα συγκεκριμένα σημεία του σώματος καλύπτονταν και άλλα σημεία εκθέτονταν στην ακτινοβολία μόνο στο τέλος της κάθε επίσκεψης για σολάριουμ.

Οι δερματολογικές και οι αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν, στους συμμετέχοντες στην έρευνα, έδειξαν μετατροπές στο γενετικό υλικό οι οποίες ενδεχομένως σε παρατεταμένη έκθεση στην ακτινοβολία του σολάριουμ, να προκαλούν καρκίνο του δέρματος, κάτι που προκαλείται και από την παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.