Χαλαρωτικοί ήχοι και τοπία για ανακούφιση του πόνου

Η χαλάρωση που δημιουργούν εικόνες και ήχοι από τη φύση, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο του πόνου, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα, από το Ιατρικό Ινστιτούτο Johns Hopkins στις ΗΠΑ. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε από τη συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα σε 41 άνδρες και γυναίκες ασθενείς που υποβάλλονταν σε βρογχοσκόπηση, μια εξέταση η οποία είναι ιδιαίτερα ενοχλητική.

Οι ασθενείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το επίπεδο του πόνου το οποίο ένιωθαν. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε κλίμακες για τη διαβάθμιση του πόνου. Παράλληλα με την ομάδα αυτή, 39 ακόμα άτομα που υποβλήθηκαν στην ίδια εξέταση, ζητήθηκαν να συμπληρώσουν ανάλογα ερωτηματολόγια.

Ο έλεγχος του πόνου βελτιώθηκε κατά 43%, στους ασθενείς οι οποίοι κατά την εξέταση, άκουγαν κελάηδισμα πουλιών και έβλεπαν ένα πανοραμικό τοπίο. Λόγω της σημαντικής διαφοράς, που παρατηρήθηκε στον έλεγχο του πόνου η μέθοδος αυτή, η ερευνητική ομάδα σκέπτεται να εφαρμόσει τη μέθοδο και σε άλλες ομάδες ασθενών που υποβάλλονται σε ενοχλητικές ή και επώδυνες εξετάσεις.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση