χυλοθωρακας | αιμαγγειωμα ηπατοσ | ειλεος αντιμετωπιση | πνευμονια χωρισ πυρετο | σπιρομέτρηση | παλμοι εμβρυου

Χαλαρωτικοί ήχοι και τοπία για ανακούφιση του πόνουΗ χαλάρωση που δημιουργούν εικόνες και ήχοι από τη φύση, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο του πόνου, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα, από το Ιατρικό Ινστιτούτο Johns Hopkins στις ΗΠΑ. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε από τη συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα σε 41 άνδρες και γυναίκες ασθενείς που υποβάλλονταν σε βρογχοσκόπηση, μια εξέταση η οποία είναι ιδιαίτερα ενοχλητική.

Οι ασθενείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το επίπεδο του πόνου το οποίο ένιωθαν. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε κλίμακες για τη διαβάθμιση του πόνου. Παράλληλα με την ομάδα αυτή, 39 ακόμα άτομα που υποβλήθηκαν στην ίδια εξέταση, ζητήθηκαν να συμπληρώσουν ανάλογα ερωτηματολόγια.

Ο έλεγχος του πόνου βελτιώθηκε κατά 43%, στους ασθενείς οι οποίοι κατά την εξέταση, άκουγαν κελάηδισμα πουλιών και έβλεπαν ένα πανοραμικό τοπίο. Λόγω της σημαντικής διαφοράς, που παρατηρήθηκε στον έλεγχο του πόνου η μέθοδος αυτή, η ερευνητική ομάδα σκέπτεται να εφαρμόσει τη μέθοδο και σε άλλες ομάδες ασθενών που υποβάλλονται σε ενοχλητικές ή και επώδυνες εξετάσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.