Νέα μέθοδος φαρμακευτικής άμβλωσης

Θετικά είναι τα αποτελέσματα μιας νέας μεθόδου φαρμακευτικής άμβλωσης, η οποία χαρακτηρίζεται από το απλό σχήμα χορήγησής της και την οικονομική τιμή, που δοκιμάστηκε από το ‘Population Council’ της Ν. Υόρκης και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό ‘The Lancet’.

Η μέχρι σήμερα φαρμακευτική άμβλωση στηρίζεται στη χορήγηση μεφιπριστόνης, τα μειονεκτήματα της οποίας είναι ότι απαιτούνται πολλαπλές κλινικές επισκέψεις, ότι η χορήγηση του φαρμάκου διαρκεί πολλή ώρα και τέλος, ότι η τιμή του φαρμάκου είναι υψηλή.

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 315 γυναίκες των αγροτικών περιοχών του Βιετνάμ και της Τυνησίας, χρησιμοποιήθηκε ένα σχήμα που περιελάμβανε μικρότερη δόση μεφιπριστόνης-μισοπροστόλης, η οποία μάλιστα χορηγήθηκε από το στόμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ότι, παρά τη μείωση κατά 2/3 της δόσης του φαρμάκου, τα ποσοστά επιτυχίας ήταν πολύ υψηλά: 93% στο Βιετνάμ και 91% στην Τυνησία. Μάλιστα το 80%, επέλεξε το να λάβει την αγωγή στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τη βασική ερευνήτρια Δρ. Batya Elul ‘η νέα αυτή μέθοδος χορήγησης του φαρμάκου ανοίγει νέους δρόμους για την ασφαλέστερη και οικονομικότερη φαρμακευτική άμβλωση’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση