κορεσμος οξυγονου | ΥΠΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ | χουρμάδες θερμίδες | ταχυτητα καθιζησης ερυθρων

Οι διανοητικές ικανότητες και το μέγεθος του εγκεφάλουΑτομα, των οποίων ο εγκέφαλος έχει μεγαλύτερο μέγεθος, έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τις διανοητικές ικανότητες μέχρι τα βαθιά γεράματα. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε στην Ολλανδία και επιτρέπει στους ανθρώπους με μεγάλο κεφάλι να χαμογελούν.

Στην έρευνα που έγινε στην Ολλανδία, από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και δημοσιεύεται στο 'Neurology' εξετάστηκαν περισσότεροι από 800 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 50-81 ετών. Η εξέταση περιελάμβανε εξετάσεις για εκτίμηση της διανοητικής ταχύτητας και ικανότητας, καθώς μέτρηση της περιμέτρου της κεφαλής.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι με μικρότερη περίμετρο κεφαλής παρουσίασαν μειωμένη ικανότητα και ταχύτητα σκέψης. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη έρευνα, φάνηκε ότι η περίμετρος της κεφαλής έχει πιο μεγάλη σημασία στη διατήρηση των νοητικών ικανοτήτων από το μορφωτικό , το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο ή τη διατροφή. Ωστόσο, η παραπάνω συσχέτιση δεν βρέθηκε να αφορά τη μνημονική ικανότητα.

Η πιθανή εξήγηση που προτείνουν οι επιστήμονες είναι ότι η απώλεια των νευρώνων που έρχεται φυσιολογικά με την πάροδο του χρόνου, γίνεται λιγότερο αισθητή στους ανθρώπους με μεγαλύτερο εγκέφαλο, γιατί αυτοί διαθέτουν ουσιαστικά περισσότερες εφεδρείες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.