στιγμαμεσογιακηςαναιμιας | εχινοκοκκος εξετασεις αιματος | ιλαρα διαφορα με ερυθρα | τρανς λιπαρά

Alzheimer: Διάγνωση σε 10 λεπτάΝέα διαγνωστική εξέταση, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει, μέσα σε δέκα λεπτά και με ακρίβεια της τάξης του 98%, τα πρώιμα στάδια της νόσου του Alzheimer, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες. Μάλιστα, με την νέα αυτή εξέταση, γίνεται δυνατή η έγκαιρη διάκριση της νόσου από καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη, οι οποίες συχνά δυσχεραίνουν τη διαγνωστική προσπέλαση.

Οι βασικοί ερευνητές, καθηγητής Trevor Robbins και Δρ Barbara Sahakian, από το Νοσοκομείο του Addenbrooke στο Cambridge, σχεδίασαν το 'CANTAB Paired Associates Learning Test', βασιζόμενοι στη γνώση ότι η διαταραχή της επεισοδιακής μνήμης - η μορφή της μνήμης που συσχετίζει γεγονότα, χρόνο και τοποθεσίες - είναι το πρώτο στοιχείο που διαταράσσεται στη νόσο του Alzheimer.

Η εξέταση συνίσταται στην απεικόνιση στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή μιας αλληλουχίας εικόνων και μοτίβων. Ο ασθενής καλείται να υποδείξει τις συσχετίσεις μιας συγκεκριμένης εικόνας που μόλις εμφανίστηκε στην οθόνη. Οι ασθενείς που έκαναν τα περισσότερα λάθη ήταν αυτοί, που παρουσίασαν και τη σημαντικότερη μείωση των εγκεφαλικών δυνατοτήτων τους στους επόμενους 8 μήνες.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διάγνωση, θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη θεραπεία αυτών των ασθενών. Παράλληλα δε, ευελπιστούν ότι αυτή η εξέταση θα επιτρέψει και την εκτίμηση της ωφέλειας των μέχρι σήμερα εφαρμοζομένων θεραπειών στη νόσο του Alzheimer.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.