οισοφαγίτιδα | εξαρτημένη διαταραχή προσωπικότητας | μερος του σωματος | διδυμη κυηση υψηλου κινδυνου

Αφθώδης πυρετός σε Βρετανό κτηνοτρόφοΜια περίπτωση εμφάνισης της νόσου του αφθώδους πυρετού σε άνθρωπο ερευνάται στη βόρεια Αγγλία, σύμφωνα με τo τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Η ύποπτη περίπτωση εντοπίστηκε στην Κούμπρια, μια περιοχή της Βρετανίας που βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της επιζοωτίας του αφθώδους πυρετού, που κάνει θραύση στην εν λόγω περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κτηνίατρο κ. Παναγιώτη Μαραφέλια μας ανέφερε ότι εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για αφθώδη πυρετό, πρέπει να θεωρείται σαν ένα αναμενόμενο περιστατικό που φυσιολογικά θα μπορούσε να εκδηλωθεί σε μια περιοχή με μεγάλη κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Ο κ. Μαραφέλιας πρόσθεσε ότι ο αφθώδης πυρετός είναι μια ήπια ασθένεια για τον άνθρωπο, αφορά τους επαγγελματίες του χώρου της κτηνοτροφίας, μεταδίδεται με επαφή με τα βιολογικά υγρά των ζώων, προκαλεί μια ήπια φυσαλιδώδη στοματίτιδα και δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μας επεσήμανε ακόμη ότι παρόμοια περιστατικά εμφανιζόντουσαν στους κτηνοτρόφους και πριν την εμφάνιση της επιδημίας του αφθώδη πυρετού στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά το περιστατικό στη Βρετανία, η νόσος ενδέχεται να έχει προσβάλει έναν άνδρα ο οποίος διαθέτει ένα σφαγείο ζώων στο κτηνοτροφείο του. "Εχουμε ενημερωθεί για μια ύποπτη περίπτωση εμφάνισης σε άνθρωπο μιας μορφής αφθώδους πυρετού. Η ασθένεια αυτή στους ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνια, ωστόσο συμβαίνει. Η περίπτωση πρέπει να ερευνηθεί. ", αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Υγείας που διαβάστηκε από το BBC.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.