Αφθώδης πυρετός σε Βρετανό κτηνοτρόφο

Μια περίπτωση εμφάνισης της νόσου του αφθώδους πυρετού σε άνθρωπο ερευνάται στη βόρεια Αγγλία, σύμφωνα με τo τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Η ύποπτη περίπτωση εντοπίστηκε στην Κούμπρια, μια περιοχή της Βρετανίας που βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της επιζοωτίας του αφθώδους πυρετού, που κάνει θραύση στην εν λόγω περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κτηνίατρο κ. Παναγιώτη Μαραφέλια μας ανέφερε ότι εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για αφθώδη πυρετό, πρέπει να θεωρείται σαν ένα αναμενόμενο περιστατικό που φυσιολογικά θα μπορούσε να εκδηλωθεί σε μια περιοχή με μεγάλη κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Ο κ. Μαραφέλιας πρόσθεσε ότι ο αφθώδης πυρετός είναι μια ήπια ασθένεια για τον άνθρωπο, αφορά τους επαγγελματίες του χώρου της κτηνοτροφίας, μεταδίδεται με επαφή με τα βιολογικά υγρά των ζώων, προκαλεί μια ήπια φυσαλιδώδη στοματίτιδα και δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μας επεσήμανε ακόμη ότι παρόμοια περιστατικά εμφανιζόντουσαν στους κτηνοτρόφους και πριν την εμφάνιση της επιδημίας του αφθώδη πυρετού στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά το περιστατικό στη Βρετανία, η νόσος ενδέχεται να έχει προσβάλει έναν άνδρα ο οποίος διαθέτει ένα σφαγείο ζώων στο κτηνοτροφείο του. “Εχουμε ενημερωθεί για μια ύποπτη περίπτωση εμφάνισης σε άνθρωπο μιας μορφής αφθώδους πυρετού. Η ασθένεια αυτή στους ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνια, ωστόσο συμβαίνει. Η περίπτωση πρέπει να ερευνηθεί. “, αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Υγείας που διαβάστηκε από το BBC.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση