ομφαλοκήλη ενηλικες | κοπρολιθοι και αντιμετωπιση | εξαρθρωση ωμου διαγνω ση

Σχήμα και μέγεθος διευκολύνουν τον θηλασμόΣύμβολο μητρότητας αλλά και θηλυκότητας, το γυναικείο στήθος αποτελεί ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του γυναικείου φύλου. Λίγα όμως είναι γνωστά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το γυναικείο στήθος διαμορφώθηκε κατά την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης. Το σχήμα και το μέγεθός του δημιουργήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύσουν το αρσενικό ή κρύβουν άλλες πιο ουσιαστικές λειτουργίες; Σύμφωνα με τη θεωρία που ανέπτυξε η Δρ Gillian Bentley, βιολόγος-ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο College του Λονδίνου, η διαμόρφωση του γυναικείου στήθους ακολούθησε τη διαμόρφωση του ανθρώπινου προσώπου και έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνει το θηλασμό και να μειώσει τον κίνδυνο ασφυξίας του βρέφους την ώρα του θηλασμού.

Η διαμόρφωση του σχήματος του γυναικείου στήθους έχει απασχολήσει τους βιολόγους. Ο λόγος είναι ότι το ανθρώπινο γυναικείο στήθος διαφέρει από αυτό των άλλων πρωτεύοντων θηλαστικών, επειδή είναι ασυνήθιστα μεγάλο και στρογγυλό.

Η μέχρι σήμερα θεωρία στηρίζεται στην άποψη, ότι το γυναικείο στήθος μεγαλώνει μετά την εφηβεία έτσι ώστε να προσελκύσει τους άνδρες. Γυναίκες με μεγάλο στήθος θεωρούνται πιο θηλυκές και ικανότερες στη γαλουχία των παιδιών.

Η θεωρία αυτή ήρθε να ανατραπεί από τη Δρ Bentley. Η Βρετανή επιστήμονας ισχυρίζεται ότι το γυναικείο στήθος μεγάλωσε και στρογγύλεψε παράλληλα με τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Πιο συγκεκριμένα, τα άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά, επειδή έχουν προτεταμένη γνάθο και χείλη, χρειάζονται επίπεδα στήθη για να θηλάσουν. Γι' αυτό και οι μαστοί των θηλυκών πιθήκων είναι για παράδειγμα εντελώς επίπεδοι.

Στον άνθρωπο ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του προσώπου με την πάροδο των αιώνων άλλαξαν. Η γνάθος έγινε λιγότερο προτεταμένη και το πρόσωπο έχασε τις γωνίες του. Εάν το γυναικείο στήθος παρέμενε επίπεδο, τα βρέφη την ώρα του θηλασμού θα κινδύνευαν από ασφυξία. Έτσι καθώς το πρόσωπο γινόταν επίπεδο, τα στήθη μεγάλωναν και στρογγύλευαν, έτσι ώστε να καλύψουν τη διαφορά.

"Υπάρχουν πολιτισμοί, στους οποίους το γυμνό γυναικείο στήθος, δεν αποτελεί ερωτικό θέαμα. Ωστόσο, στο δυτικό πολιτισμό, η τοποθέτηση του γυναικείου στήθους ανάμεσα στα ερωτικά σύμβολα, συνέβαλε εν μέρει στην μη επαρκή κατανόηση της λειτουργίας του" κατέληξε η Δρ Bentley.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.