Χρήματα από την Κυβέρνηση για τους Παραλυμπιακούς του 2004

Με 18 δισεκατομμύρια δραχμές συμμετέχει η ελληνική Κυβέρνηση στην χρηματοδότηση των Παρολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως τονίστηκε κατά την τελετή υπογραφής του τελικού κειμένου του συμβολαίου ανάληψης της διοργάνωσης από την Αθήνα. Το συμβόλαιο υπέγραψαν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και ο πρόεδρος της Διεθνούς Παρολυμπιακής Επιτροπής, Dr.Ρόμπερτ Στέντγουορντ, στα Γραφεία της ‘Αθήνα 2004’.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστας Καρτάλης και ο διευθύνων σύμβουλος της ‘Αθήνα 2004’, Γιάννης Σπανουδάκης.

Η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, αφού τόνισε στην αρχή, ότι είναι πολύ ευχαριστημένη από την υπογραφή συμβολαίου ανάληψης των Παρολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα, επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

‘Η ελληνική Κυβέρνηση συμμετέχει στην χρηματοδότηση των Παρολυμπιακών Αγώνων του 2004 με 18 δισεκατομμύρια δραχμές. Στους Παρολυμπιακούς θα συμμετάσχουν 4.000 αθλητές από 125 χώρες. Παράλληλα, την διοργάνωση θα έλθουν 2.000 επίσημοι συνοδοί, ενώ την διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 εκπρόσωποι ΜΜΕ και 1000 τεχνικοί, ενώ οι εθελοντές θα είναι 10.000 εθελοντές. Πιστεύω, ότι τόσο oι Ολυμπιακοί Αγώνες, όσο και οι Παραολυμπιακοί θα έχουν μεγάλη επιτυχία’.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε: ‘Η Κυβέρνηση επωμίζεται όλο το οικονομικό βάρος που θα είχε επιμεριστεί στους ίδιους τους αθλητές, προκειμένου αυτοί να καταβάλλουν το ποσό συμμετοχής τους. Θεωρήσαμε, ότι είναι ανεπίτρεπτο για το ήθος και την ιδεολογία των Αγώνων του 2004, να πρέπει ο αθλητής με αναπηρίες να καταβάλλει τέλη συμμετοχής.

Και αυτό το ποσό θα το καταβάλει η ελληνική Κυβέρνηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στην Διεθνή Ολυμπιακή Κοινότητα και στην Διεθνή Κοινότητα γενικότερα. Για μας το εγχείρημα του 2004 αρχίζει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τελειώνει με τους Παρολυμπιακούς’.

Ακόμη, ο κ.Στεντγουορντ, επεσήμανε: ‘Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι για την υπογραφή της συνεργασίας, Ολες οι προετοιμασίες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μας για τους Αγώνες. Αποτελεί προϋπόθεση για μας σε όλους τους μελλοντικούς Αγώνες η ίση μεταχείριση των αθλητών’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση