εμβολιο mmr | μικρη επωδυνη μπιλιτσα στο μικρο χειλος του αιδειου

Υπόλογοι στην Ευρώπη για το θείο στα καύσιμαΜε παραπομπή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων απειλείται η Ελλάδα σχετικά με την περιεκτικότητα των υγρών καυσίμων σε θείο, καθώς δεν έχει λάβει ακόμη τα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας του 1999. Στόχος της οδηγίας αυτής είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του θείου, στοιχείο που θεωρείται ότι συμβάλλει στη ρύπανση της ατμόσφαιρας και ειδικότερα στο φαινόμενο της 'τοξικής βροχής'.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποστείλει στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, αιτιολογημένη γνώμη (δεύτερη γραπτή προειδοποίηση), καθώς καμία από τις παραπάνω χώρες δεν έχει προχωρήσει στην επιβολή μέγιστης περιεκτικότητας σε θείο για τα 'βαρέα' καύσιμα και το πετρέλαιο, όπως προβλέπει η συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έπρεπε να έχουν εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την υιοθέτηση της οδηγίας έως την 1η Ιουλίου 2000.

Το Νοέμβριο του 2000 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία την πρώτη γραπτή προειδοποίηση για την μη συμμόρφωσή τους με την οδηγία. Η μόνη που απάντησε ήταν η Ισπανία, η οποία υποστήριξε ότι έχει ήδη συντάξει ένα σχέδιο βασιλικού βουλεύματος, που δεν έχει όμως εγκριθεί ακόμη από το Συμβούλιο του Κράτους.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 226 συνθήκης της ΕΕ, τα κράτη-μέλη έχουν προθεσμία δύο μηνών να απαντήσουν στην πρώτη επιστολή της Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να στείλει δεύτερη επιστολή, εάν δεν υπάρχει απάντηση ή εάν το κρίνει απαραίτητο, καλώντας το κράτος-μέλος να συμμορφωθεί με την οδηγία σε διάστημα δύο μηνών.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά του κράτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο των ΕΕ.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.