Ανάπηρος Βρετανός ζητά να του ξαναδοθεί άδεια οδήγησης

Ενας 44χρονος Βρετανός που έχασε και τα δύο του χέρια από τους ώμους εξαιτίας μιας σπάνιας αρρώστιας, προσέφυγε σε δικαστήριο του Μάντσεστερ ζητώντας να του ξαναδοθεί η άδεια οδήγησης, η οποία του αφαιρέθηκε μετά την ασθένειά του, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να οδηγεί και χωρίς χέρια.

Ο Βρετανός, πρώην τραπεζικός έχασε και τα δύο του χέρια από τους ώμους το 1991, όταν παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια εγκεφαλική πάθηση. Παρά το γεγονός ότι του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης, αυτός εξακολουθεί να οδηγεί τη “Βόλβο” του χρησιμοποιώντας το ένα πόδι του για τα πεντάλ και το άλλο πόδι του για να γυρίζει το τιμόνι.

Παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο τρόπος οδήγησής του είναι ανορθόδοξος, αλλά ισχυρίζεται ότι από το 1991, έχει κάνει περισσότερα από 40 χιλιάδες χιλιόμετρα οδηγώντας με τα πόδια χωρίς να προκαλέσει το παραμικρό ατύχημα. Προηγούμενη προσφυγή του που είχε κατατεθεί το 1999 απορρίφθηκε, αλλά ο ανάπηρος Βρετανός δεν το βάζει κάτω.

‘Σύμφωνα με τα δικαστήρια δεν μπορώ να οδηγώ, αλλά εγώ μπορώ και το έχω αποδείξει. Εξάλλου ένας άνθρωπος στην κατάστασή μου χρειάζεται το αυτοκίνητο’, τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα αποφανθεί στις 20 Απριλίου αν ο εν λόγω Βρετανός μπορεί να οδηγεί χωρίς άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα. Ο ίδιος ωστόσο αποχωρώντας από το δικαστήριο ‘απείλησε’ ότι “όταν θα χρειάζεται να παίρνω το αυτοκίνητο, θα το παίρνω και θα οδηγώ’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση