αντισυλληπτικα και πρηξιμο | ρυτιδες | κυστη στο δοντι | λαχανοσουπα | εκκολπωματα | σιροπι για βηχα | θωρακας

Επαγγελματικά εξαντλημένοι οι Γάλλοι νοσηλευτέςΤο σύνδρομο της "επαγγελματικής εξάντλησης" έχει προσβάλει μεγάλη μερίδα νοσηλευτών που εργάζονται στα γαλλικά νοσοκομεία, ενώ ένα ποσοστό 18% με 45% του νοσηλευτικού προσωπικού πάσχει από διαταραχές, η θεραπεία των οποίων δεν καλύπτεται από την κοινωνική του ασφάλιση.

Οπως εξηγεί στην εφημερίδα "Λε Παριζιέν", η κλινική ψυχολόγος κ. Αλίν Μοράντζ, οι νοσηλευτές που έχουν πληγεί περισσότερο από το σύνδρομο της επαγγελματικής εξάντλησης, φτάνουν στο σημείο να κακοποιούν τους αρρώστους, όπως για παράδειγμα, ηλικιωμένους που αρνούνται να φάνε.

Η κατάσταση αυτή στα γαλλικά νοσοκομεία ώθησε την Επικουρική Ασφάλιση των νοσηλευτών, να διανείμει έναν οδηγό για την αντιμετώπιση του άγχους εξαιτίας της φύσης της δουλειάς τους, ο οποίος περιλαμβάνει και ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την αποτροπή βιαιοτήτων προς τους ασθενείς, διευκρινίζεται σε δημοσίευμα.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι "οι καταστροφές" αυτής της νέας ασθένειας της εργασίας στο νοσοκομειακό περιβάλλον, η οποία πρωτοεντοπίστηκε στους Αμερικανούς, που οφείλονται στην τροποποίηση των συνθηκών εργασίας και στην αυξημένη απαίτηση για παραγωγικότητα, μπορούν να προκαλέσουν νέες αρρώστιες στους μισθωτούς.

"Τα καθήκοντά τους γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Σε κάποια στιγμή οι νοσηλευτές σπεύδουν να τα κάνουν όλα τρέχοντας, αισθάνονται ανήμποροι στη δουλειά", επιβεβαιώνει η εμπειρογνώμονας, Νικόλ Ζακμίν.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.