τραχειοβρογχίτιδα σκυλου αντιβιωση | ρευματικός πυρετός | μυς μηριαιου | κυτταρομεγαλοϊός | τενιες με ενέσεις

Αγωγές για ιατρικά σφάλματαAποζημιώσεις ύψους 760 εκατομμυρίων δραχμών, διεκδικούν δύο οικογένειες που προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Οπως υποστηρίζουν, ιατρικά σφάλματα και παραλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση, τη μόλυνση και το θάνατο 28χρόνου από τον ιό του AIDS, ύστερα από μετάγγιση μολυσμένου αίματος και στη δεύτερη, τη μόνιμη αναπηρία παιδιού λόγω επιπλοκών κατά τη γέννησή του.

Η σύζυγος και η οικογένεια του άτυχου 28χρονου, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος σε όλη του τη ζωή να κάνει μεταγγίσεις αίματος, γιατί έπασχε από αιμορροφιλία βαρείας μορφής, στρέφεται με την αγωγή της κατά της διοίκησης του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, στο οποίο έκανε της μεταγγίσεις αίματος και ζητούν να τους επιδικασθεί το ποσό 330 εκατομμυρίων δρχ., για ψυχική οδύνη.

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς (σύζυγος, γονείς και αδέλφια) του 28χρόνου, τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου παρέλειψαν να ελέγξουν ή έλεγξαν πλημμελώς τις φιάλες του αίματος που μεταγγίσθηκε, με συνέπεια να μολυνθεί το παιδί τους και στην συνέχεια να επέλθει ο θάνατος του.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά γονείς οι οποίοι με την αγωγή τους ζητούν το ποσό των 430 εκατομμυρίων δρχ., για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και νοσοκομειακή φροντίδα που θα χρειαστεί στο μέλλον, το πέντε ετών, σήμερα, παιδί τους.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, η βαρεία σωματική βλάβη του παιδιού τους, οφείλεται στο ότι ο εγκέφαλος του κατά τον τοκετό στερήθηκε για ένα κρίσιμο διάστημα το οξυγόνο, δηλαδή, σταμάτησε η ροή του αίματος και η οξυγόνωση του εγκεφάλου για κάποιο διάστημα, προκαλώντας ανοξαιμία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.