Αγωγές για ιατρικά σφάλματα

Aποζημιώσεις ύψους 760 εκατομμυρίων δραχμών, διεκδικούν δύο οικογένειες που προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Οπως υποστηρίζουν, ιατρικά σφάλματα και παραλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση, τη μόλυνση και το θάνατο 28χρόνου από τον ιό του AIDS, ύστερα από μετάγγιση μολυσμένου αίματος και στη δεύτερη, τη μόνιμη αναπηρία παιδιού λόγω επιπλοκών κατά τη γέννησή του.

Η σύζυγος και η οικογένεια του άτυχου 28χρονου, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος σε όλη του τη ζωή να κάνει μεταγγίσεις αίματος, γιατί έπασχε από αιμορροφιλία βαρείας μορφής, στρέφεται με την αγωγή της κατά της διοίκησης του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, στο οποίο έκανε της μεταγγίσεις αίματος και ζητούν να τους επιδικασθεί το ποσό 330 εκατομμυρίων δρχ., για ψυχική οδύνη.

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς (σύζυγος, γονείς και αδέλφια) του 28χρόνου, τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου παρέλειψαν να ελέγξουν ή έλεγξαν πλημμελώς τις φιάλες του αίματος που μεταγγίσθηκε, με συνέπεια να μολυνθεί το παιδί τους και στην συνέχεια να επέλθει ο θάνατος του.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά γονείς οι οποίοι με την αγωγή τους ζητούν το ποσό των 430 εκατομμυρίων δρχ., για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και νοσοκομειακή φροντίδα που θα χρειαστεί στο μέλλον, το πέντε ετών, σήμερα, παιδί τους.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, η βαρεία σωματική βλάβη του παιδιού τους, οφείλεται στο ότι ο εγκέφαλος του κατά τον τοκετό στερήθηκε για ένα κρίσιμο διάστημα το οξυγόνο, δηλαδή, σταμάτησε η ροή του αίματος και η οξυγόνωση του εγκεφάλου για κάποιο διάστημα, προκαλώντας ανοξαιμία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση