Ανοιχτή επιστολή προς τον Μπους για το περιβάλλον

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο ηθοποιός Χάρισον Φόρντ είναι δύο από τις δέκα προσωπικότητες που απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, με την οποία τον προτρέπουν να επεξεργασθεί σχέδιο για την μείωση των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό Τάιμ, η επιστολή δημοσιεύθηκε σε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπους ότι εγκαταλείπει τις δεσμεύσεις του συμφώνου του Κιότο του 1997, οι οποίες απώτερο στόχο έχουν περικοπές στην εκπομπή των αερίων, που σύμφωνα με τους επιστήμονες ευθύνονται για την δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η κίνηση του Μπους έχει τροφοδοτήσει πολλές επικρίσεις και αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ανοιχτή επιστολή τονίζεται πως μολονότι πολλές από τις προτάσεις του συμφώνου του Κιότο είναι συζητήσιμες, “η κατάσταση έχει γίνει επείγουσα, και ήρθε η στιγμή για συναίνεση και για δράση”.

Το κείμενο προσυπογράφουν ο Γκορμπατσόφ, ο Φορντ, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, ο πρώην Γερουσιαστής, Τζον Γκλεν, ο χρηματιστής Τζορτζ Σόρος, η κορυφαία ερευνήτρια, Τζοαν Γκούνταλ, ο πρώην παρουσιαστής του δικτύου CBS, Ουίλιαμ Κρονκάιτ, ο επικεφαλής της Celera Genomics, Κρέγκ Βέντερ και ο βιολόγος Εντουαρντ Ουίλσον.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση