βασιλική φλεβα | ολιστικη διατροφη | αποβολη εμβρυου τις πρωτες μερες | σπληνομεγαλία | γονιμοποιημενο ωαριο

Συσχέτιση ημικρανίας και ιλίγγουΟι ασθενείς που πάσχουν από ημικρανίες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν ιλίγγους ή και το αντίθετο. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από τον Δρ. Hannelore Neuhauser, από το Πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο. Οι ερευνητές ετοιμάζονται τώρα να ορίσουν νέα κριτήρια για την οριστική διάγνωση αυτών των δυο συμπτωμάτων.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν 200 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στην κλινική ιλίγγου και βρήκαν ότι η επίπτωση ημικρανίας ήταν 7%. Στη συνένεια εξέτασαν 200 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στην κλινική ημικρανίας και βρήκαν επίπτωση ιλίγγου 9%.

Μάλιστα περισσότεροι από τους ασθενείς με ίλιγγο, αναφέρουν τη συχνή συνύπαρξη της νόσου τους με την ημικρανία. Συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου, η συνύπαρξη αυτών των δυο συμπτωμάτων βρέθηκε στατιστικώς σημαντικά αυξημένη.

Ο Δρ. Neuhauser πιστεύει ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς του, θα βοηθήσουν στην καθιέρωση συγκεκριμένων διαγνωστικών κριτηρίων για αυτά τα δυο συμπτώματα.

Οι Δρ. John S. Stahl και Robert B. Daroff, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κλήβελαντ, δήλωσαν ότι "τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν στην κατανόηση της παθογένειας αυτών των συμπτωμάτων. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την αποτελεσματικότερη θεραπεία τους".

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.