Φακοι επαφης ποσες φορες την ημερα | φλεγμονη στο λεπτο εντερο | ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑΣ | εγκαυμα στο ουλο

ΕΟΦ: Δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα ανθρώπινη αυξητική ορμόνηΜετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στην κοινή γνώμη, σχετικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα αυξητικής ορμόνης, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι από το 1985 έχει απαγορευθεί κατηγορηματικά στην Ελλάδα η κυκλοφορία φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιείχαν ανθρώπινη υποφυσιακή ορμόνη.

Στην Ελλάδα είναι εγκεκριμένα (όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ) τα παρακάτω βιοτεχνολογικά φάρμακα που περιέχουν ανασυνδυασμένη αυξητική ορμόνη: Jenotropin, Humatrope, Norditropin, Saizen και Zomacton. Τα προϊόντα αυτά παράγονται με την τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA και ως εκ τούτου το δραστικό του συστατικό δεν προέρχεται από ανθρώπινες υποφύσεις εξηγεί ο ΕΟΦ.

Η χορήγησή τους επισημαίνει στο τέλος της ανακοίνωσής του, γίνεται μετά από γνωμάτευση και έγκριση της αρμόδιας επιτροπής και με τους ίδιους όρους και διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.