ανατομια θωρακα | καλισ βελονιστησ για αμηνοροια | αποφρακτικος ικτερος | ασπιρινη | λειχήνες

Σχέση διάρκειας του θηλασμού με την αρτηριοσκλήρυνσηΟ θηλασμός παραμένει ό,τι καλύτερο για τα βρέφη αλλά οι επιστήμονες διερωτώνται πόσο πρέπει να διαρκεί. Το γάλα της μητέρας είναι γεμάτο θρεπτικές ουσίες, ορμόνες και αντισώματα που περνούν στο παιδί και το βοηθά να ανθίσταται σε λοιμώξεις, αναπνευστικές νόσους και διάρροια.

Νέα ιατρική έρευνα, ωστόσο, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, θέτει πολλά ερωτήματα για την ιδανική διάρκεια του θηλασμού. Ο καθηγητής Αλαν Λούκας και η ομάδα του βρήκε ότι νεαρά σήμερα άτομα που τράφηκαν με μητρικό γάλα πέρα από τους πρώτους τέσσερις μήνες της ζωής τους, έχουν σκληρότερες αρτηρίες, μια πρώτη ένδειξη για καρδιοπάθεια.

"Οσο περισσότερο διαρκεί ο θηλασμός, τόσο σκληρότερες γίνονται οι αρτηρίες στην ηλικία των 20 με 28 ετών, σε άνδρες και γυναίκες", είπε ο κ. Λούκας. Η ελαστικότητα των αρτηριών, ωστόσο, είναι η ίδια σε άτομα που ουδέποτε τράφηκαν με μητρικό γάλα ή θήλασαν για λιγότερο από τέσσερις μήνες. Οι γιατροί, ωστόσο, συνιστούν στις γυναίκες να συνεχίσουν να δίνουν μητρικό γάλα στα παιδιά τους, καθώς ο θηλασμός είναι ευεργετικός για τις ίδιες και για τα παιδιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα τους ευρήματα, που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης, χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα για να διαπιστωθεί η σχέση διάρκειας του θηλασμού και σκληρών αρτηριών. "Πρέπει να δουλέψουμε πιο εντατικά για να εξακριβωθεί αν και άλλοι παράγοντες στις χώρες της Δύσης, όπως η αλλαγή διατροφής στην εφηβεία, το κάπνισμα, το μέγεθος και η κοινωνική τάξη παίζουν ρόλο στην εμφάνιση καρδιοπαθειών.

Ο Ιάν Μπουθ, του πανεπιστημίου του Μπέρμινγχαμ στην Αγγλία υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να τροποποιηθούν οι ισχύουσες ιατρικές οδηγίες και ο θηλασμός να διαρκεί έως τους πρώτους έξι μήνες. Ο θηλασμός είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και την υγεία του παιδιού στις αναπτυσσόμενες χώρες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.