μυς του πηχη | διαφυση κνημης | δωδεκαδάκτυλος | βλεννα στα κοπρανα | αναπνευστικη λοιμωξη | symptomata nosou chron

Νέες αποφάσεις για την ασφάλεια των προϊόντων αίματοςAναστέλλεται προσωρινά η συγκέντρωση πλάσματος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και καταστρέφεται μέρος του ήδη αποθηκευμένου πλάσματος, στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν και έχουν να κάνουν με τη νέα οδηγία και τα ασταθή προϊόντα αίματος (ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, πλάσμα) που αναμένεται να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στα πλαίσια εναρμόνισης της χώρας μας με τις αυξημένες απαιτήσεις των νέων τεχνικών προδιαγραφών που θεσπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τον εργαστηριακό έλεγχο και τη διακίνηση του αίματος και των προϊόντων του, η υφυπουργός Υγείας κ. Χ. Σπυράκη, συναντήθηκε με τους υπευθύνους της υπηρεσίας αιμοδοσίας της χώρας.

Η υφυπουργός Υγείας Χ.Σπυράκη τόνισε ότι δεν θα προκύψει καμιά ανεπάρκεια παραγώγων πλάσματος για τις ανάγκες των ασθενών, καθώς αυτές θα καλυφθούν με τα ήδη υπάρχοντα αποθέματα και αν χρειαστεί θα γίνουν νέες προμήθειες. Εάν χρειαστεί, τόνισε, θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών ενώ ήδη σχεδιάζεται η αναμόρφωση του αιμοδοτικού συστήματος που ισχύει στη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.