Νέες αποφάσεις για την ασφάλεια των προϊόντων αίματος

Aναστέλλεται προσωρινά η συγκέντρωση πλάσματος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και καταστρέφεται μέρος του ήδη αποθηκευμένου πλάσματος, στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν και έχουν να κάνουν με τη νέα οδηγία και τα ασταθή προϊόντα αίματος (ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, πλάσμα) που αναμένεται να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στα πλαίσια εναρμόνισης της χώρας μας με τις αυξημένες απαιτήσεις των νέων τεχνικών προδιαγραφών που θεσπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τον εργαστηριακό έλεγχο και τη διακίνηση του αίματος και των προϊόντων του, η υφυπουργός Υγείας κ. Χ. Σπυράκη, συναντήθηκε με τους υπευθύνους της υπηρεσίας αιμοδοσίας της χώρας.

Η υφυπουργός Υγείας Χ.Σπυράκη τόνισε ότι δεν θα προκύψει καμιά ανεπάρκεια παραγώγων πλάσματος για τις ανάγκες των ασθενών, καθώς αυτές θα καλυφθούν με τα ήδη υπάρχοντα αποθέματα και αν χρειαστεί θα γίνουν νέες προμήθειες. Εάν χρειαστεί, τόνισε, θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών ενώ ήδη σχεδιάζεται η αναμόρφωση του αιμοδοτικού συστήματος που ισχύει στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση