Σωστή διατροφή και γυμναστική ασπίδα κατά του καρκίνου του μαστού

Τρώγοντας λιγότερο και αυξάνοντας τη σωματική άσκηση, οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο από καρκίνο του μαστού. Αυτό αναφέρουν Πολωνοί επιστήμονες σε έρευνά τους που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί οι γυναίκες στις βιομηχανοποιημένες χώρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, η ανισορροπία στο ενεργειακό ισοζύγιο, και η επιπτώσεις της στη φυσιολογία των ωοθηκών, μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Οι ερευνητές μελέτησαν γυναίκες, από πέντε χώρες του κόσμου, από τις οποίες πείραν δείγματα σιέλου και μέτρησαν τα επίπεδα της προγεστερόνης, της οποίας τα επίπεδα ήταν αυξημένα στις γυναίκες με υψηλή ενεργειακή πρόσληψη.

Η λειτουργία των ωοθηκών λοιπόν, σχετίζεται άμεσα με το ενεργειακό ισοζύγιο και ο κίνδυνος για την αναπτυξη καρκίνου του μαστού μπορεί να μειωθέι εάν δεν υπάρχει θετικό ενεργειακό ισοζύγιο, το οποίο επιτυγχάνεται με την ελάττωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας ή την αύξηση της καταναλισκόμενης (αύξηση σωματικής άσκησης).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση