μυθος η υψηλη χοληστερινη | πως να εξασκηθούν με βαράκι | εκκολπωματα παχεος εντερου

Ιχνη κοκαΐνης σε πίπες του ΣαίξπηρΥπολείμματα κοκαΐνης ανιχνεύθηκαν σε 2 από τις 24 πίπες του Σαίξπηρ, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι του στο Stratford-upon-Avon, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην South African Journal of Science. Στις πίπες βρέθηκαν επίσης υπολείμματα μοσχοκάρυδου, μυριστικού οξέως και νικοτίνης, ενώ η ύπαρξη ινδικής κάνναβης τελικά δεν αποδείχθηκε.

‘Κοκαΐνη βρέθηκε σε δύο από τις 24 πίπες που εξετάστηκαν, γεγονός ιδιαίτερα αξιοσημείωτο’, όπως ανέφερε ένας από τους συγγραφείς του άρθρου, ο Francis Thackeray, παλαιοντολόγος στο Transvaal Museum της Pretoria. ‘Οι Ισπανοί είχαν πρόσβαση εκείνη την περίοδο στη κοκαΐνη της Αμερικής, αλλά για πρώτη φορά προέκυψε ότι η κοκαΐνη καπνιζόταν και στην Αγγλία, κατά την ίδια εποχή. Είναι μία σπουδαία ανακάλυψη’, δήλωσε ο Thackeray, ο οποίος είναι μακρινός συγγενής του πολύ γνωστού Αγγλου συγγραφέα του 19ου αιώνα, του William Makepeace Thackeray.

‘Η κοκαΐνη είχε καταγραφεί στην Ευρώπη, περίπου πριν από 200 χρόνια, αλλά σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, ποτέ τόσο νωρίς’, ανέφερε. ‘Γενικά δεν έχουν λάβει χώρα χημικές αναλύσεις για να προσδιορισθούν και να ανιχνευθούν ποιες άλλες ουσίες εκτός του καπνού, καπνίζονταν στη Βρετανία, κατά την περίοδο του 17ου αιώνα. Αλλά η ινδική κάνναβις, το φυτό από το οποίο προέρχεται η μαριχουάνα, ήταν βέβαιο πως ήταν διαθέσιμο στην Βρετανία κατά την Ελισαβετιανή εποχή, όπου το χρησιμοποιούσαν για χαρτί, σχοινί, ρούχα, πανιά για τα πλοία.

Τα ερωτήματα και οι συζητήσεις σχετικά με το εάν ο μεγάλος συγγραφέας, κατά τη δημιουργία των έργων του, ήταν υπό την επήρεια και επίδραση ναρκωτικών ουσιών, είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν στην επιφάνεια ύστερα από τα ευρήματα αυτά. Οπως αναφέρει δε ο Thackeray ‘Υπάρχουν κάποια στοιχεία στον τρόπο γραφής του Σαίξπηρ, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ενδείξεις.

'Στο σονέτο 76 ο συγγραφέας αναφέρεται σε ένα αξιοσημείωτο χόρτο, το οποίο μπορεί να αποτελεί αναφορά στην ινδική κάνναβη. Στο ίδιο σονέτο αναφέρεται σε περίεργα συστατικά και η λέξη συστατικά είναι μία συνήθης αναφορά στις ναρκωτικές ουσίες. Ωστότο νομίζω ότι ο Σαίξπηρ, ο οποίος μπορεί να είχε πειραματιστεί με τέτοιες ουσίες, αναφέρει ότι θα προτιμούσε να απέχει από αυτές. Δε θα θεωρούσα αυτό ως προτροπή για τη χρήση ναρκωτικών ουσίων.’

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.