στιγμα στο αιμα | συμπτωματα καρδιας | οισοφαγίτιδα | αιματωμα στο γονατο αντιμετωπιση

Προγνωστικό τεστ για την παχυσαρκίαΤεστ το οποίο θα μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση της παχυσαρκίας, είναι πιθανόν να αναπτυχθεί σύντομα από Αμερικανούς ερευνητές. Αυτό ανακοίνωσε στην ετήσια συνάντηση της American Association for the Advancement of Science, ερευνήτρια από το Rockefeller University της Νέας Υόρκης.

Σε έρευνες που έγιναν σε ποντίκια, το τέστ έχει ήδη λειτουργήσει. Γίνεται μέτρηση στα τριγλυκερίδια μετά από γεύμα πλούσιο σε λιπαρά. Τα ποντίκια στα οποία τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ήταν πολύ αυξημένα, είχαν και τη μεγαλύτερη προδιάθεση για ανάπτυξη παχυσαρκίας. Η αύξηση στα τριγλυκερίδια, πιθανόν να ενεργοποιεί γονίδια τα οποία σχετίζονται με το λίπος.

Η έρευνα αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμμα, που στόχο έχει να βρεθούν ποιά είναι τα γονίδια και ποιοί οι μηχανισμοί με τους οποίους ελέγχεται το αίσθημα της πείνας και ο έλεγχος του σωματικού βάρους. Νέες εξελίξεις έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη γονιδίων και πρωτεϊνών που σχετίζονται με την υπερφαγία αλλά και τη συσσώρευση σωματικού λίπους.

Τα νέα αυτά δεδομένα θα μας δώσουν πληροφορίες για το πως ο εγκέφαλος και το σώμα μας λειτουργούν μαζί για να ελέγξουν τη διατροφική συμπεριφορά και το μεταβολισμό, καθώς και το πως οι γονιδιακές μεταλλάξεις μαζί με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.